Изцяло новото напълно електрическо BMW i4 и второто поколение на

...
Изцяло новото напълно електрическо BMW i4 и второто поколение на
Коментари Харесай

Новото BMW i4 дойде у нас

Изцяло новото изцяло електрическо BMW i4 и второто потомство на компактния миниван BMW Серия 2 Active Tourer бяха показани премиерно у нас от BMW Group България. Отскоро и двата модела към този момент се оферират на българския пазар и могат да бъдат прегледани и тествани при дилърите на баварската марка у нас.

По време на премиерата на двата нови модела на BMW на българския пазар, компанията BMW Group България разгласи комерсиалните резултати за миналата 2021 година.



Новото BMW i4 съчетава високия комфорт и практичността на BMW Серия 4 Gran Coupe с 4 порти с типичния за марката състезателен дух, само че се задвижва напълно на ток и има огромен самостоятелен пробег за дълги пътувания.

Елегантният дизайн на каросерията се добавя от първокласно качество на материалите и направата в интериора, както и голям брой благоприятни условия за индивидуализация. За прочувственото преживяване при шофирането на BMW i4 способстват и новата система iDrive, нововъведенията в региона на автоматизираното шофиране и окачването за най-голям комфорт на возене.



При въвеждането на пазара се предлага избор сред два типа дейно и чисто задвижване. Новото BMW i4 eDrive40 се задвижва от електромотор на задната ос с мощ 340 к.с., който обезпечава класическото за марката задно задвижване. С този електромотор BMW i4 eDrive40 разпростира оптимален въртящ миг от 430 Нм и форсира от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Пробегът му е до 590 км съгласно WLTP.



Новото BMW i4 M50 е първият изцяло електрически M-модел в гамата на марката и има по един електромотор на предната и на задната ос. Задвижването на двете оси обезпечава систематична мощ от 544 к.с. и оптимален систематичен въртящ миг от 795 Нм. Спринтът от 0 до 100 км/ч лишава единствено за 3,9 секунди, а оптималната скорост е 225 км/ч.

Комбинираният самостоятелен пробег доближава до 510 км по WLTP. И двата модела са оборудвани с високоволтова батерия с чист потенциал от 80,7 кВтч, която може да се зарежда с прав ток с мощ до 200 кВт. Цените на новото BMW i4 в България стартират от 112 900 лв. за i4 eDrive40 и 140 900 лв. за i4 M50.



Второто потомство на компактния миниван BMW Серия 2 Active Tourer дебютира с очебийно динамичен и експресивен дизайн, напълно модифициран интериор, който предлага повече пространство, като в него е употребена новата операционна система iDrive 8.

Новото BMW Серия 2 Active Tourer се задвижва от по-ефективни мотори, като на пазара се оферират четири разновидността на модела с предно предаване и мощ от 136 до 218 к.с. Само след няколко месеца гамата ще бъде разширена с две Plug-in хибридни версии. Цените за България стартират от 64 700 лв. за новото BMW 218i Active Tourer и от 70 500 лв. за BMW 223i Active Tourer.



По време на премиерата на новото BMW i4 и новото BMW Серия 2 Active Tourer у нас, компанията BMW Group България разгласи комерсиалните резултати за 2021 година. Въпреки пандемията и усложненията при доставките, BMW Group България регистрира растеж в продажбите и на трите марки, които показва на българския пазар и положителна наклонност при потребителското търсене.

През предходната година броят на осъществените коли с марката BMW е тъкмо 1000, което съставлява 15% растеж спрямо миналата година. Продажбите при MINI се усилват също с 15% до 98 доставки. Представянето на мотоциклетите BMW Motorrad е най-хубавото досега, като реализира растеж от 25% и 121 скутери и мотоциклети предадени на щастливи клиенти.



През актуалната 2022 година акцентите ще бъдат в компактния сегмент, като с изключение на новото BMW Серия 2 Active Tourer, марката ще показа новото BMW Серия 2 Coupe и новото BMW X1, което ще включва и напълно електрически модел.

Обновяването на първокласния сегмент ще покаже изцяло нова композиция от най-хубавото преживяване при шофиране и най-технологичния разкош. С напълно новите операционни системи iDrive и BMW 8, клиентите на BMW ще могат да основат интуитивна, прочувствена и естествена връзка със своя автомобил.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР