Изцяло новата Honda Civic присъства на седмицата на дизайна в

...
Изцяло новата Honda Civic присъства на седмицата на дизайна в
Коментари Харесай

НОВИЯТ HONDA CIVIC С ЦЕНТРАЛНО МЯСТО НА СЕДМИЦАТА НА ДИЗАЙНА В МИЛАНО

Изцяло новата Honda Civic участва на седмицата на дизайна в Милано по отношение на Vanity Fair
Civic е с метод, ориентиран към индивида, както към интериорния, по този начин и към външния дизайн
По-дългото междуосие, по-широката диря и по-ниската линия на покрива придават контур на купе
Гладките, изчистени линии и спортната форма основават прочут, само че пресен тип
Интелигентните форми ускоряват чувството за ефирност, което води до просторна кабина

За да отпразнува европейската поява на напълно новата Honda Civic e:HEV, автомобилът зае централно място на ревюто Vanity Fair „ Social Garden “ на Седмицата на дизайна в Милано 2022.

„ Vanity Fair постоянно се стреми да гледа една крачка напред с интерес и революционен дух. В тази седмица на дизайна на драго сърце се приветства VF Social Garden и изобретателните, и динамични мозъци, чийто принос усъвършенства качеството на живота ни и го прави по-лесен. Не се подценява и Въздействието върху околната среда на това, което основават “, изяснява Кристина Лучини, съдиректор на Vanity Fair

„ Радваме се, че можем да споделим Civic с италианската аудитория за първи път. Досега отзивите за автомобила са изключителни и семейството на Седмицата на дизайна в Милано дава опция да се ангажират клиенти, фокусирани върху дизайна “, изяснява генералният управител на автомобилния отдел в Италия Симоне Матоньо.

Изцяло новото 11-то потомство Civic на Honda е проектирано с неповторим, насочен към индивида метод към динамичността и дизайна. Следвайки етоса за развиване на „ вълнуващия Civic “, инженерите на Honda са се фокусирали върху това по какъв начин външният и вътрешен пакет могат да работят дружно, с цел да основат по-удобно и освежаващо преживяване в автомобила, което ще усъвършенства всекидневието на притежателите.

Представен за първи път през 1972 година като „ автомобил за хората по света “, Civic се трансформира в основата на правилото за развиване на Honda „ Човек-максимум, машина-минимум “ (M/M). Сега, открита в продуктовото портфолио на Honda, тази посока следва вярата, че задачата на технологията и дизайна на транспортните средства е да обслужват потребностите на лидера и пасажерите. В най-новия Civic резултатът е кабина с по-голям комфорт, видимост и шир от всеки път, в допълнение към нараснала сигурност и по-голямо ангажиране на лидера.

Динамичен външен дизайн

„ Вълнуващият “ метод за развиване на Honda сътвори съвременна еволюция на външния дизайн на Civic. Той отразява безшумната, елегантна дизайнерска посока на други скорошни модели на Honda. Новият Civic се отличава с по-ниска, по-елегантна линия на покрива и по-ниска линия на тялото, която усилва и усъвършенства видимостта на открито, като доставя чувство за ефирност, изпитано в истинския Civic.

За да сътвори по-спортна, сходна на купе хармония, междуосието на новия Civic е с 35 мм по-дълго от предходния модел, само че с 20 мм по-къс заден надвес и понижена обща височина. Най-високата точка на линията на покрива е сложена по-напред от предходния модел, с лек надолнище към задната врата, допълващ елегантния му тип.

Задната врата е от смола, създадена посредством нова индустриална технология. Така се понижава тежестта на задната врата с 20% в съпоставяне със своя предходник и е от решаващо значение за постигането на по-елегантен дизайн.

Този метод към въздържан, равен дизайн е явен и към предната част на автомобила. В съпоставяне с предходното потомство предните калници са по-ниски с 25 мм, а А-колоните са с 50 мм по-назад, което обезпечава на лидера впечатляваща, непрекъсната видимост. Тази понижена предна маса също по този начин прави колелата и гумите да наподобяват по-големи, което, в композиция с по-широката задна диря и подгъва на арката на колелата, основава по-ниска, по-сигурна стойка и основава чувство за по-голяма пъргавост.

Повишен интериорен комфорт и улеснение

Вътре в кабината правилото на развиване на Honda M/M е илюстриран от интериор, ориентиран към индивида, който е планиран да подсигурява първокласни равнища на финес и шир. Кабината има по-голяма видимост и проветривост с помощта на ниското плоско арматурно табло, позиционирането на външни огледала и огромните прозорци на всички места.

„ Когато всички измислихме основната дума „ вълнуващо “ за концепцията за дизайн, започнахме да мислим по какъв начин да използван това към интериора и ни хрумна концепцията какво ще се случи, в случай че го отрежем от времето, да вземем за пример ”, споделя Ясунори Огава, цивилен интериорен дизайнер. „ Мислехме, че в случай че можем да имаме освежаваща заран, приятна заран, ще се усещаме добре през целия ден. Трудно е да се усещаме добре през целия ден, само че в случай че се фокусираме върху сутринта, можем да реализираме това. По време на нашето проучване се появиха три основни думи: непорочност, темп и стимулация. “

Това, което се превежда, е интериорен дизайн, който въплъщава същата изчистена, съвременна философия на дизайна като екстериора. Той е с ненатоварено, ориентирано към потребителя оформление, включващо висококачествени материали, които усъвършенстват преживяването за водача и пасажерите.

Въпреки по-ниската линия на покрива, вътрешното пространство над главата и пространството в кабината остават същите като предходния модел. Това е реализирано, с помощта на умното пакетиране на хибридни съставни елементи в шасито и двигателния отсек. Щедрото товарно пространство на новия Civic има същата товароносимост като преди. То е измежду най-големите в своя сегмент, само че с по-широк отвор на задната врата за усъвършенствана приложимост. Резултатът е транспортно средство с пространство и функционалност, което го прави жизнеспособна опция на по-големите транспортни средства като SUV.

Продължаване на дизайнерския фокус върху вниманието към детайла са новаторските въздушни отвори, ситуирани към интериора. Те разрешават по-широк, само че по-малко настойчив въздушен поток към кабината, като в същото време се реализира първокачествен външен тип посредством нанасяне на мрежест модел на пчелна пита върху отвора за отвор за въздух с цялостна широчина.

„ Една от основните думи за интериорния дизайн на Civic е „ непорочност. “ Това е персонално усещане, само че откогато се причислих към промишлеността усетих, че не одобрявам съществуването на изводите за климатици в арматурното табло “, изяснява Огава. „ В старите дни в Япония влаковете имаха вентилатори. Не мога да не видя наличието на AC контакта тъкмо това. Но в случай че погледнете домашния интериор, да вземем за пример, всички тези неща са скрити на очи. Използвайки тези основни хрумвания за дизайна на Civic, вкарах модел пчелна пита през арматурното табло, с цел да придам първокачествен свършек, само че също по този начин и непорочност в целия интериор. “

Голям акцент е подложен върху проектирането на среда, която изисква малко физическо придвижване от пасажерите, един път седнали. Информационно-развлекателната система е ситуирана в периферния аспект на лидера, което значи, че с цел да ревизира информация, той не би трябвало физически да движи главата си. Намалява се разсейването и времето, което не гледа напред, повишавайки сигурността.

„ Този ​​път възприехме забавен метод към създаването и от ранните стадии на разработка динамично проверихме рамката за размер и височината на HMI, като приложихме разнообразни пасти към действителния автомобил на уеб страницата на оборудването на Honda, с цел да проверим ергономичното оформление и какъв брой елементарно е да взаимодействате с контролите, както и да видите каква видимост би била добра “, изяснява Огава.

Civic сложи нови стандарти от стартирането си на пазара преди петдесет години, като продаде повече от 27,5 милиона бройки в 170 страни. Изцяло новата версия идва в Европа от есента на 2022 година

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР