Изтребители на американските военновъздушни сили прихванаха малък самолет близо до

...
Изтребители на американските военновъздушни сили прихванаха малък самолет близо до
Коментари Харесай

Изтребители Ф-16 прихванаха самолет Чесна до Вашингтон, пилотът не реагирал

Изтребители на американските военновъздушни сили прихванаха дребен аероплан покрай Вашингтон, заяви Министерството на защитата на Съединени американски щати, представено от международните организации.

Изтребители Ф-16 са прихванали гражданския аероплан Чесна 560 Ситейшън V почти в 15:20 ч. (2020 по Гринуич), до момента в който е летял над Вашингтон и северната част на Вирджиния, се споделя в изказване на Северноамериканското командване за въздушно-космическа защита. " Пилотът не реагираше и след това самолетът Чесна се разруши наоколо до Националната гора " Джордж Вашингтон ", Вирджиния. НОРАД се опитваше да откри контакт с водача досега, в който самолетът се разруши ", се споделя в изказването.

Изтребителите са употребявали сигнални ракети " в опит да привлекат вниманието на водача ", прибавиха от НОРАД, като подчертаха, че самолетите " са имали позволение да се движат със свръхзвукова скорост и е допустимо жителите на района да са чули мощен тон от прекосяването на звуковата преграда ".

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати заяви, че дребният аероплан, който е изхвърчал от град Елизабеттън в Тенеси, се е разрушил покрай Монтебело в щата Вирджиния, южно от столицата. По проект е трябвало да се приземи в Лонг Айлънд, Ню Йорк, написа Българска телеграфна агенция.

Първоначално не беше ясно дали на борда е имало здравословен проблем, който може да е довел до неналичието на реакция на водача. Не е ясно и дали дребният аероплан е нарушил рестриктивните мерки на въздушното пространство над Вашингтон и покрайнините му.

Според телевизионния канал Си Ен Ен на борда на дребния аероплан е имало четирима души, като не са известни детайлности за тях. Самолетът не е бил свален от военните, съгласно източник на малкия екран.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР