Изтощение или отпадналост може да се появи по различни причини,

...
Изтощение или отпадналост може да се появи по различни причини,
Коментари Харесай

Билкови рецепти, които ще ви спасят от умората

Изтощение или изнемощялост може да се появи по разнообразни аргументи, и най-много, в случай че страдате от някоя болест. To също е симптом за настъпила психологична изтощеност, само че би могло да бъде и сигнал да вземем за пример за развиване на анемия или друго заболяване.

Предлагаме ви една билкова композиция, която работи успокояващо и подсилващо при безсилие, настъпило вследствие на прочувствени аргументи.

Билкова рецепта против психическа преумора

Корени от валериана - 20 г

Цветове от черен бъз - 20 г

Цветове от лайка 20 г

Цветове от лавандула 20 г

Цветове от едролистна липа - 20 г

Начин на подготвяне: Смесете билките с посоченото съответствие. Вземете 3 чаени лъжици от сместа, залейте с 3 чаени чаши вода и варете 5-10 минути. Прецедете. Пийте 3 пъти на ден по една чаена чаша топла запарка. Препоръчва се да се употребява три пъти на ден по една порция каша от овесени ядки, подсладена с пчелен мед, с цел да се избегне запекът, който ядките могат да причинят.

Дългата зима, съчетана с дефицит на слънчева светлина и витамини, довежда доста хора до по този начин наречената пролетна отмалялост. Под това наименование се схваща появяваща се на първо място изнемощялост при промяната на сезоните, която сама по себе си не е болест. Пролетната отмалялост се отстранява сполучливо благодарение на препоръчаната билкова композиция от:

 Бял равнец

Стръкове и корени от глухарче - 40 г

Стръкове от бял равнец - 20 г

Стръкове от бръшлянова самобайка - 20 г

Стръкове от поточно великденче - 20 г

Стръкове от змийско мляко - 20 г

 Змийско мляко

Начин на подготвяне: Смесете другите билки в посочено съответствие. Сложете 3 ч.л. от сместа 3 ч.ч. вода и варете 5-10 минути. Прецедете. Пийте 3 пъти на ден по една чаена чаша топла вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР