Източници на БЛИЦ посочват, че целта на вчерашната акция на

...
Източници на БЛИЦ посочват, че целта на вчерашната акция на
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ: Николай Малинов от движение „Русофили“, е главното действащо лице, заподозряно в шпионаж.

Източници на БЛИЦ показват, че задачата на вчерашната акция на профилираната прокуратура, при която бяха разпитвани членове на управата на придвижване „ Русофили “, в действителност е била да се съберат спомагателни доказателства за присъединяване на Николай Малинов - ръководител на структурата, прокарваща съветските ползи в България, в шпионската спекулация.

Малинов все още е основният обвинен в шпионаж, а дебелите му връзки с Константин Малофеев дават ясна индиция за водещата му роля в тази ситуация.

Припомняме, че с протекцията на съветския православен олигарх Малофеев (намиращ се в забранителния лист на САЩ), както и със съдействието на избягалия в Сърбия Цветан Василев, Малинов се опитва през 2015 година да овладее по противозаконен метод ТВ 7, финансирана с над 300 милиона лв. от КТБ.

Самият Малофеев призна в свое изявление, че стои зад Малинов, който го бил срещнал с Цветан Василев и щял да оказва помощ на приятеля си русофил в този план. След като схемата им беше изобличена, а вписването на Малинов като притежател на малкия екран беше блокирано в съда, триото се опита да получи лиценз за нова телевизия в България - News TV, само че и този им опит претърпя неуспех.

Отделно от това, не трябва да се не помни, че Василев и Малофеев, както и пионките им Пиер Луврие и Дмитрий Косарев, се пробваха да завлечен активи за над 2 милиарда лв. от КТБ, включващи Дунарит, Авионамс, НУРТС, БТК и Фърст Диджитъл.

Николай Малинов също е и някогашен издател на вестник „ Дума “, притежател на няколко съветски държавни награди, а другарството му със скандалния военачалник Леонид Решетников, някогашен резидент на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за България, може би изяснява за какво службите го слагат в центъра на аферата.

Нещо повече, през предходната година станаха обществени и ръкописни бележки на Цветан Василев, писани в Белград, в които той освен признава за връзките си с Решетников и Малофееев, само че даже се оказва, че може провежда срещи с тях, както и да дава „ връзки с Русия “, защото имал сериозен сътрудник, който можело да лобира и да обезпечава пари. Тогава медийни изявления свързаха колегата на Василев точно с Николай Малинов от придвижване „ Русофили “.


Част от бележките на Василев, в които признава за познанството си с Решетников и Малофеев.

Така нищо чудно аферата да се окаже доста по-голяма, а активирането още от през вчерашния ден по тематиката на дежурните бранители на Василев - както в обществените мрежи, по този начин и в присъдружните му медии като „ Фрогнюз “, демонстрира както страха на банкера-беглец, по този начин и терзанието му, че задържането на Малинов може да го изобличи като забъркан и в този случай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР