Източник: Пети пореден сезон на дарителската кампания за образованието им след завършване

...
Източник: Пети пореден сезон на дарителската
кампания за образованието им след
завършване
Коментари Харесай

#steniskanabala за равен старт в живота на абитуриенти без родители

Източник:

Пети следващ сезон на дарителската кампания за образованието им след завършване на 12-и клас

#steniskanabala започва за пети следващ път. Благотворителната самодейност на Мото-Пфое е ориентирана към български абитуриенти-сираци, с цел да продължат образованието си във висше учебно заведение. Столичният комитет на БЧК е традиционният сътрудник, който се грижи даренията от акцията да им осигурят развитие в определеното занятие.

За 4-те години дотук, от 2014-та до 2017-та включително, #steniskanabala се радва на нарастващ интерес и отклик в обществото. Каузата непрекъснато набира известност и обхватът доближи обща сума на даренията от 305 174 лв., с предоставени на донори общо 5 445 бр. тениски, 100 присъединили се училища от цялата страна, 141 предоставени еднократни стипендии на първокурсници, които таман са приключили междинното си образование и не престават образование в български ВУЗ, както и допълнителна финансова помощ за доста добър и отличен успех на 36 студенти, второкурсници и третокурсници, които са били бенефициенти по програмата.

От през днешния ден на актуализирания уебсайт всеки настоящ, някогашен или предстоящ зрелостник може, онлайн или по банков път, да дари средства за образованието на абитуриентите без родители в петия сезон на акцията, а Мото-Пфое му предоставя символа на акцията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или среща на випуска. Всеки самичък избира размера на дарението си, само че тениската се предоставя при дарения над 20 лева

Любими артисти от хитови уеб сериали ще поощряват зрелостниците от Випуск 2018 да отидат на бала или изпращането си с тениски и да дарят средства в изгода на образованието на връстниците си, загубили родител. Това са Мино Караджов и Михаела Велкова от "Не по този начин, брат! ", Михаела Павлова и Илиян Илиев от "Следвай ме ". Четиримата са много популярни измежду младежите и всеки от тях е с въздействие измежду младежите. Началото на #steniskanabala 2018 съответствува и със старта на новия сезон на „ Не по този начин, брат! ”.

„ Подкрепям „ С тениска на бала “, защото вярвам, че е образованието е изключително значимо и достъп до него трябва да имат оптимален брой хора “, споделя Мино Караджов. „ Само след година ми следва да съм абитуриентка и имам вяра, че е страховит метод да загърбим суетата в изгода на една благородна идея “, вярва Михаела Велкова. „ Най-хубавото е, че всеки един от нас може да способства, стига да изиска. “, споделя Илиян Илиев. „ Страхотно е, че можем да поемем щафетата от българския отбор по художествена гимнастика и тази година точно ние да допринесем за тази изключително смислена акция “, коментира Михаела Павлова.

Още от ноември предходната година възпитаници, на които следва довеждане докрай, търсят организаторите на самодейността #steniskanabala и към този момент даже има поръчки през уеб страницата. 17 училища в София, Бургас, Велико Търново, Сандански, Нова Загора, Петрич, Пещера, Крумовград, Айтос, Вършец, Каолиново и Костенец с неспокойствие чакат оповестяването на старта и представянето на тениската за 2018 година Организаторите очакват от през днешния ден те да се умножават. Това е добър знак, че младежите разпознават важното и скъпото, а значи бъдещето на обществото ни е в положителни ръце.

В квалифицирането на претендентите и при разпределението на стипендиите от програмата #steniskanabala и през 2018 година ще помогне Столичен комитет на Български Червен Кръст. Регламентът за това е ясен и може да се откри на уеб страницата www.steniskanabala.bg

DHL още веднъж е формалният логистичен партньор на програмата – те доставят на дарителите тениските, знак на кампанията.

Даряването на средства за различни обществено значими дела е част от последователната политика на Мото-Пфое за корпоративна обществена отговорност. Запазена марка в нея са дарителските стратегии за запазване на естественото и културно завещание на България, както и за подпомагането на абитуриенти-сираци. През 1996 година Мото-Пфое стартира да подкрепя подготовката за бала им с ежегодно благотворително фешън ревю, закупувайки тоалети, аксесоари и куверти за празничната вечер. През 2014 година Мото-Пфое промени формата на идеята – образование във ВУЗ, вместо искра за една вечер, с цел да реализира по-широк обхват и по-значим краен резултат за обществото. Вдъхновяващ образец за тази програма даде група зрелостници от Пирот, които през 2013 година създадоха благотворителната акция „ Пет минути за теб – цялостен живот за тях “, събираща средства за деца в потребност. Един цялостен випуск отиде на абитуриентския си бал с тениска, вместо с рокля или костюм и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. През 2014 година Мото-Пфое пое щафетата и към този момент пета година продължава инициативата в България.









Заявки за тениски и информация за дарения: www.steniskanabala.bg и на тел. 02 9842 387

Регламент и документи за кандидатстване за стипендия по програмата:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР