Източник: Новото BMW X2. Възхитителна визия, въодушевяваща динамика на управлението. Атрактивно, вълнуващо,

...
Източник: Новото BMW X2. Възхитителна визия,
въодушевяваща динамика на
управлението. Атрактивно, вълнуващо,
Коментари Харесай

Това е новото BMW X2

Източник:

Новото BMW X2. Възхитителна визия, въодушевяваща динамичност на управлението.

Атрактивно, вълнуващо, екстровертно: през март 2018 година своята премиера на пазара ще отпразнува новото BMW X2. С дизайн ярко отразяващ характерността и спортните настройки на окачването BMW X2 измества границите, разчупва стандартите и внася едно изцяло ново измерение на радостта от шофирането в сегмента.

Атрактивно, вълнуващо, екстровертно: през март 2018 година своята премиера на пазара ще отпразнува новото BMW X2 (среден разход на гориво: 6,3 – 4,5 л/ 100 км; CO2 излъчвания: 144 – 118 г/км*). С дизайн подчертващ стремежът към ярка характерност и спортни настройки на окачването BMW X2 измества границите, разчупва стандартите и внася едно напълно ново измерение на насладата от шофирането в сегмента. При това новото BMW X2 е ориентирано на първо място към млада и с младежки дух целева група. Тя живее в градската среда, води деен живот и в същото време е съвършено обвързвана с дигиталния свят. Която желае да демонстрира личния си темперамент на пътя с един прочувствен автомобил.



Дизайнът: самостоятелен темперамент

Независимо от вероятността: BMW X2 винаги е в съвършена форма. То стои на пътя като добре квалифициран спортист – и при това комбинира здравите гени на характерен BMW X модел с елегантния състезателен дух на купе. Това от една страна си проличава от леко правоъгълните арки на калниците, характерните ауспухови накрайници и подчертаните странични прагове, а от друга – от елегантната линия на покрива, устремените напред линии и ниската графика на прозорците.

При това BMW X2 постоянно остава правилно на себе си. То е един доста индивидуален автомобил, който прелестно изпъква на фона на другите коли. Нови и предлагани за пръв път като алтернатива са моделите M Sport X и M Sport. С тях характерът на BMW X2 може да бъде оформен още по-индивидуално.

Особено мощно усещане вършат два дизайнерски детайла: при BMW X2 двойната бъбрековидна радиаторна решетка на BMW е с обърната трапецовидна форма и се разширява в долната си част. Подобна визия се предлага за пръв път при модерно BMW. Допълнителната емблема на BMW на задната колона цитира един обичан детайл на класическите купета на BMW като 2000 CS и 3.0 CSL и подсказва дискретно за спортните гени на BMW X2.

Динамика с мощност и успеваемост.

BMW TwinTurbo придвижват тези гени до пътя по познатия динамичен метод. При старта на продажбите ще се оферират три разновидността: BMW X2 xDrive20i със 141 кВт (192 к.с.) (среден разход на гориво: 5,9 – 5,5 л/100 км; CO2 излъчвания: 134 – 126 г/км)*, както и дизеловите модели X2 xDrive20d със 140 кВт (190 к.с.) (среден разход на гориво: 4,8 – 4,6 л/100 км; CO2 излъчвания: 126 – 121 г/км)* и X2 xDrive25d със 170 кВт (231 к.с.) (среден разход на гориво: 5,3 – 5,1 л/100 км; CO2 излъчвания: 139 – 133 г/км)*.

Двата дизелови модела серийно са оборудвани с интелигентното задвижване на четирите колела xDrive и 8-степенна трансмисия Steptronic. Бензиновият модел се оборудва със спортната 7-степенна трансмисия Steptronic с два съединителя. Те гарантират, че всяко пътешестване ще се превърна в едно градско премеждие.

В началото на 2018 година портфолиото на BMW X2 ще бъде разширено с допълнителни модели. С трицилиндровото X2 sDrive18i, както и четирицилиндровите X2 xDrive20i, X2 sDrive18d и X2 xDrive18d ще се предлага избор от допълнителни атрактивни разновидности на това Sports Activity Coupé. Мощността на бензиновите модели е от 103 кВт (140 к.с.) при X2 sDrive18i (с механична скоростна кутия, среден разход на гориво: 6,3 – 6,0 л/100 км, CO2 емисии 144 – 138 г/км**; със 7-степенна трансмисия Steptronic с два съединителя среден разход на гориво: 6,2 – 5,9 л/100 км, CO2 емисии 141 – 135 г/км**) до 141 кВт (192 к.с.) при X2 xDrive20i (среден разход на гориво: 6,2 – 6,1 л/100 км; CO2 излъчвания 142 – 138 г/км**). Дизеловите модели X2 sDrive18d (с механична скоростна кутия междинен разход на гориво: 4,6 – 4,5 л/100 км, CO2 излъчвания 121 – 119 г/км**; с 8-степенна трансмисия Stetronic междинен разход на гориво: 4,7 – 4,5 л/100 км, CO2 емисии124 – 118 г/км**) и X2 xDrive18d (среден разход на гориво: 5,2 – 4,8 л/100 км, CO2 излъчвания 137 – 128 г/км**) са с мощ 110 кВт (150 к.с.).

Високата пъргавост и динамичност на агрегатите на BMW се придвижва до пътя от спортното окачване. Моделите M Sport и M Sport X серийно са оборудвани с М спортно окачване с по-стегнати характерности на пружините и амортисьорите, както и снижено окачване, което се предлага по желание за BMW X2. С опционалния Динамичен контрол на амортисьорите включително снижаване на каросерията с 10 милиметра настройките на окачването могат да бъдат контролирани още по-индивидуално.

Оборудването: съвременно и стилно.

Дори и при серийното съоръжение водачът бива посрещнат от първокласно качество. Интериорът на моделите M Sport и M Sport X е с висококачествена комбинирана тапицерия текстил Micro Hexagon anthracite/Alcantara с контрастни шевове на арматурното табло и средната конзола. Сериен акцент са и комбинацията от уреди и огромните екрани, които визуално подсказват за дигиталната компетентност на BMW.

Тя, в композиция с интеграцията на BMW Connected и BMW ConnectedDrive Services, разрешава на водача да употребява и двете системи в BMW X2. Като алтернатива се предлага и пълноцветният BMW Head-Up екран.

BMW X2 предлага на лидера най-актуалните технологии и по повод на асистиращите системи. Така например асистентът за тапи облекчава водача при уморителните Stop-and-Go пътувания в натоварения трафик по автомагистралите. Той е част от опционалния Асистент за шофиране Plus, който включва редица работещи с камери асистиращи системи. Асистентът за паркиране също облекчава живота на лидера на BMW X2. Той разпознава самостоятелно подобаващите паркоместа и по предпочитание паркира автомобила автоматично в паркоместата, разположени успоредно на пътното платно.

* Разходът на гориво е измерен ЕС тестовия цикъл и е според от избрания размер гуми.

** Данните за разхода на гориво са предварителни и са измерени при тестовия цикъл на Европейски Съюз, според от избрания размер гуми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР