Източник на изображение: lejanki.bgДвама от всеки трима са изпитвали болки

...
Източник на изображение: lejanki.bgДвама от всеки трима са изпитвали болки
Коментари Харесай

Какво е инверсна лежанка и при какви заболявания се препоръчва използването ѝ?


Източник на изображение: lejanki.bg

Двама от всеки трима са изпитвали болки в кръста в избрани интервали на своя живот. Тази международна статистика демонстрира необятното разпространяване на казуса. Причината е, че кръстът свързва гърба с таза и е подложен на доста натоварване. 5 прешлена в тази област на човешкото тяло играят значима роля в двигателната интензивност. Това изяснява за какво при дискомфорт в зоната на гърба, човек може да изпита проблеми с походката, стойката и за избран интервал от време да не е работоспособен. Много постоянно болките не са дължат на болест, а на свръх физически старания или контузия, което усилва нуждата от предварителна защита и профилактика.

Нездравословният метод на живот, неналичието на задоволително двигателна интензивност, наднорменото тегло, неправилнилната стойка също може да са в основата на болките в кръста. Ето за какво гимнастиката или спортаи  масажите, вярното хранене може да са пътят към оправянето с казуса.



Не всеки обаче има волята, физическата опция и времето за спорт и  навестяване на проведени форми за подготовка. Това изключително важи в този момент, когато все по-разпространена е отдалечената форма на работа и образование. Хоум офисът незабелязано се трансформира в път към нашето трайно и окончателно обездвижване. Затова методите, които ще ви накарат да се грижите за здравето си посредством придвижване и до момента в който сте у дома, са изключително скъпи. Един от тях е потреблението на инверсната лежанка.

 
Какво съставлява новаторската лежанка?
Инверсната лежанка е новаторско устройство, предопределено за извършения и разпъване. Тя употребява земната гравитация, с цел да понижи натиска върху гръбначния дирек и мускулите. Основната концепция е разпръскване на натоварването върху гърба и разнообразни мускулни групи посредством потребление на тежестта на личното ви тяло и гравитацията. 

Конструкцията на инверсната лежанка е формирана от постоянна стоманена стойка и маса, която може да се върти и настрои под разнообразни ъгли. Това разрешава многообразие от позиции и извършения, които могат да се извършват в домашни условия. 

Лежанките са подобаващи за разнообразни групи хора. Те се предлагат за лица със ставни болести, както и за тези, които желаят да се освободят от напрежението и напрежението. Спортуващите могат да употребяват лежанката за тренировки. 

Използването на инверсната лежанка е елементарно. Просто се облегнете върху нея и разположете краката си на комфортната стойка. Отпуснете се и оставете гравитацията да извърши работата. Можете да " висите " с главата надолу, да изпълнявате разнообразни извършения или да се люлеете. Ъглите на наклона могат да бъдат настроени съгласно желанията ви. 

 
При какви болести се предлага потреблението на инверсна лежанка?
Освен за ежедневни физически извършения, уредът може да помогне и при някои болести на опорно-двигателния уред, които ни предизвикват болежка и ни пречат при реализиране и на най-елементарните витални действия. Ефектът от инверсионната терапия могат да бъдат усетени бързо. Хората оповестяват за понижаване на болките още след първите сесии. 

Тренировките на инверсната лежанка могат да се организират няколко пъти седмично за по-добри резултати. Инверсионната терапия има за цел да облекчи гравитационното въздействие върху тялото, което може да докара до болки в гърба, дискова херния и други болести. 

Някои от тях са следните:

Дископатия;

Дискова херния;

Стеноза;

Гръбначни изкривания;

Хронична болежка в гърба и кръста.

 

Ако посвещавате не повече от няколко минути на ден на домашната си , това ще понижи напрежението в гърба и кръста, които имате възприятието, че непрестанно ви изтезават.  Ползите те от постоянното й потребление са разностранни:

 

Намаляват  възприятието за стрес.

Усилват главните групи мускули в тялото ни, като релаксира напрежението в тях; 

Намаляват напрежението в региона на гърба и гърба.

Подобряват кръвообращението.

Подобрявай физическата ни форма, като ни вършат по-гъвкави. 

 

Преди потреблението на уреда обаче  е нужна наложителна консултация с ваши доктор или физиотерапевт. Медицинските показания на съответното ви болести са ориентир дали е оправдано да се разтягате на лежанката. А това най-добре ще го дефинира лекарят.

 

Уредът е изключително подобаващ за домашно потребление. Поставен в сгънато състояние, той комфортно може да бъде заврян в килера, зад някоя врата в коридора, която нормално държим отворена, или дори под леглото в спалнята. Той може да бъде поръчан онлайн на уеб страницата lejanki.bg и ще ви бъде доставен по пощальон у дома, съпроводен от в детайли изложение и указания за потребление. 

 

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР