Източник: На Автомобилното изложение в София, което ще се проведе между

...
Източник: На Автомобилното изложение в София,
което ще се проведе между
Коментари Харесай

Броени дни до забележителните премиери от Ford на Автосалон София 2017

Източник:

На Автомобилното ревю в София, което ще се организира сред 14 и 22 октомври в Интер Експо Център, Ford ще представи множество нови и впечатляващи модели.

Официална премиера за България и за автосалона ще създадат напълно новата Fiesta – моделът-бестселър на Ford в Европа за 2012, 2013, 2014 и 2015 година – както и новото Ka+. Градските мъници ще зарадват любителите на компактни коли с напълно новия си дизайн, технологии и изгодност.

Посетителите ще имат опцията да разгледат от близко и паметния Mustang GT с 5.0-литровия V8 мотор, 421 к.с. Спортната гама на Ford се добавя от ултимативния Focus RS със задвижване на всички колела, 350 к.с. и оптималната скорост от 266 км/ч.

Почитателите на SUV моделите могат да се насладят на новата Kuga и първокласния Edge. Двата кросоувъра обезпечават отлично пътно държание, най-модерните технологии в помощ на лидера и за безопасност, и подсигуряват чудесен комфорт за пасажерите.

Флагманът на Ford ще е в луксозното изпълнение Vignale. С изискан дизайн, първокласно качество на направата и революционните надуваеми задни колани, това е най-безкомпромисното Mondeo, създавано в миналото.

Голяма част от моделната гама на Ford ще е на разположение и за тестови пътувания.

Някои от експонатите ще пристигнат броени дни преди старта на ревюто, специално за българската аудитория.

Изцяло новото Ка+
Изцяло новото Ка+ разполага с впечатляващо вътрешно пространство, отлична успеваемост и динамичност в добро съотношение цена-качество. Интериорът на Ка+ обезпечава водещо в класа място за главата на седящите начело, място за краката на пасажерите откъм гърба и дълбочина на задните седалки. Просторният интериор осигурява задоволително място за двуметров пасажер да седи зад двуметров водач.

Практичността на Ка+ в всекидневието се доказва и от 270-литровия багажник, достатъчен да побере два огромни куфара, падащата задна седалка, както и още 21 места за съхраненние на движимости в цялата кабина. Изцяло новото Ка+ се задвижва от 1.2-литров бензинов Duratec мотор със 70 и 85 к.с.

Сред технологиите в новото Ка+ са системата SYNC за гласово ръководство на телефона, приложенията на смарт телефона, аудиосистемата; MyKey лимитира ключа на младите водачи за оптималната скорост, силата на аудиосистемата и не позволява изключването на системите за безопасност, като ESP например; Помощ при потегляне по наклон; Ограничител на скоростта; Ford Easy Fuel, предотвратяваща зареждане с неверен вид гориво. Клиентите могат да избират кожен волан с темпомат, отопляеми предни седалки, задни паркинг сензори и други

Изцяло новата Fiesta
Новата Fiesta се предлага в четири различни версии – изисканата Vignale, динамичната ST-Line, стилната Titanium и наличната Trend. Догодина се чакат и кросоувъра Fiesta Active и спортната Fiesta ST с първия 1.5-литров 3-цилиндров EcoBoost мотор с 200 к.с.

Изцяло новият Ford Fiesta е технологично най-усъвършенстваната дребна кола в сравнение с другите всеобщи малки автомобили на пазара в Европа в над 40-годишната история на модела. Сред модерните технологии в помощ на лидера, поддържани от 2 камери, 3 радара и 12 ултразвукови датчика, които са в състояние да наблюдават на 360 градуса около автомобила и сканират пътя до 130 метра напред, са: Асистент за предотвратяване на конфликти и засичане на пешеходци, който към този момент работи и през нощта; Активен паркинг помощник, който ползва леки спирачни старания, с цел да избегне удари с ниска скорост при паркиране без ръце; Разпознаване на пътните знаци; Автоматични дълги светлини; Адаптивен автопилот; Регулируем ограничител на скоростта; Система за следене на мъртвата точка; Предупреждение за страничен трафик; Индикация за дистанция; Предупреждение на водача; Помощ за съблюдаване на лентата; Предупреждение за иден конфликт – налични до момента в по-големите модели от гамата на Ford и за първи път предлагащи се в новата Fiesta.



Новата Fiesta дава чудесно качество и рафинираност, характеризира се със стилен нов екстериорен и революционен интериорен дизайн с повече варианти за персонализация от всеки път. Ford допълнително са подобрили всепризнатото удоволствие от шофирането на Fiesta.

Тя е първият автомобил Ford, в който се вгражда премиум аудиосистемата B&O PLAY с десет високоговорителя, инсталиран в багажника субуфер и централен високоговорител за междинни честоти над арматурното табло, а също и за първи път предлага отварящ се стъклен панорамен покрив и отопляем волан. Комуникационната и развлекателна система SYNC 3 на Fiesta включва „ плаващ “ HD тъчскрийн до 8 инча и гласово управление на главните функционалности.

Свръхмодерните мотори включват 6-кратния международен мотор – 1.0-литровия бензинов EcoBoost с до 140 к.с., и 1.5-литровия дизелов TDCi със 120 к.с. – първият дизелов силов елемент на Fiesta с висока мощ. Изцяло нова 6-степенна трансмисия с иновативни технологии за намалено триене спомага за по-ниски CO2 излъчвания и разход на гориво.

Ултимативният Focus RS
Новият Focus RS форсира от 0-100 км/ч за 4.7 секунди, което го трансформира в най-бързо ускоряващия RS модел до момента и достига максимална скорост от 266 км/ч, задвижван от особено създадена версия на новия 2.3-литров EcoBoost мотор на Ford с максимална мощ от 350 к.с.

Изцяло новият Focus RS оптимизира ускорението с въвеждането на лонч контрол – за първи път в RS модел на Ford. С модела дебютира също и технологията за задвижване на всички колела с динамичен контрол на въртящия миг за изключителна двигателна сила и сцепление с ненадмината пъргавост и скорост в завои. 4х4 системата следи сигналите от различни сензори в автомобила 100 пъти в секунда. За да обезпечи оптимална динамичност, системата за задвижване на всички колела е калибрирана дружно със системата за електронна непоклатимост и по-специално базираното на спирачките векторно разпределение на въртящия миг, което работи редом с векторното разпределение на 4х4 системата. Максимум 70% от въртящия миг може да се прехвърли към задната ос, а до 100% – между което и да е от задните колела.

Водачите на Focus RS могат да избират между четири разнообразни режима на шофиране и да настроят 4х4 системата, амортисьорите, електронната система за непоклатимост, отзивчивостта на кормилото и мотора, и звука от ауспуха за оптимална динамика на пътя или пистата. Предлагат се режимите Нормален, Спортен и Писта, както и специфичен Drift режим, с който водачите постигат следено презавиване, дрифтейки по пистата.

2.3-литровият EcoBoost мотор в напълно новия Focus RS споделя обща архитектура с изцяло алуминиевия 4-цилиндров арегат в новия Mustang и е доста изменен, с цел да може Focus RS да обезпечава 10% повече мощ. Двигателят се отличава с нискоинерционно двуструйно турбо с по-голям компресор, подобрени всмукателни характерности и спортна изпускателна система с по-голям шумозаглушител.

Иконата Mustang
Mustang е най-продаваният състезателен автомобил в Съединени американски щати за последните 50 години, а след старта на продажбите му и в останалата част на света, е най-популярното спортно купе на планетата за 2016 година, включително и в България. У нас съвсем всеки втори продаден състезателен автомобил до септември 2017 година е Mustang. Родните клиенти показват предпочитания към по-големия 5.0-литров V8 двигател – всеки четири от пет са го избрали, а обичаният цвят е аленият.

С 2.3-литровия EcoBoost двигател турбокомпресорът за първи път се появява в двигателната гама на Mustang. Проектиран да посреща потребностите на водачи, търсещи както изключителна динамичност, по този начин и ефективност, този EcoBoost мотор е разработен особено за Mustang. Всмукателният колектор и турбокомпресорът са усъвършенствани да осигурят по-добро дишане и по-висока мощност на Mustang. Със своите 317 к.с. и 432 Нм въртящ миг, той доближава 0-100 км/ч за 5.8 секунди.

Новото потомство на 5.0-литровия V8 двигател е с безчет усъвършенствания, които му позволяват да диша по-добре, изключително при високи обороти. Поемането на въздух в цилиндрите и изпускането му са ключът към генерирането на повече мощ и въртящ миг за който и да е мотор и са били във фокуса при създаването на V8. Това изстрелва мощността до 421 к.с. и 530 Нм въртящ миг в Европа и форсира 0-100 км/ч от място за 4.8 секунди.

Избираемите режими за шофиране гарантират, че настройките на Mustang идеално дават отговор на настроението и намеренията на водача. Те се управляват от бутон на централната подпора и настройват AdvanceTrac системата за стабилност, реакциите на газта, превключването на предавките и управлението за Нормален, Спорт+, Писта или Сняг/Мокър режим. Селективното електрическо серво разрешава на водачите да избират сред Нормално, Комфортно и Спортно чувство и твърдост на кормилото.

Ford Mustang употребява изцяло независимо предно и задно окачване за спортна динамика и комфорт, в това число задно окачване с интегрална връзка, което оптимизира комфорта и механичното сцепление при шофиране. Предното окачване е вид MacPherson с двойни ябълковидни връзки, което позволява използването на по-големи и мощни спирачки, без да се накърнява усещането във кормилото.

Новата Kuga
Благодарение на системата за свързаност на Ford – SYNC 3, новата Kuga разрешава на водачите да ръководят аудиосистемата, навигацията и смарт телефона си посредством елементарни, по-разговорни гласови команди, и да боравят с 8-инчовия сензорен екран по същия метод, както с екрана на своя смартфон. Нов интерфейс включва по-големи и по-лесни за работа бутони и за първи път разрешава ръководство с жестове „ плъзване “ и „ прибиране с пръсти “.

Kuga е с най-новия дизайн на Ford за дръзновен и спортен външен тип, който споделят също компактният SUV EcoSport и новия огромен SUV Edge. Адаптивните фарове на Ford се оферират за първи път при Kuga. Системата следи околната осветеност и автоматично подобрява видимостта, като настройва ъгъла на лъча на новите биксенонови фарове на една от седемте настройки, в зависимост от скоростта на автомобила, ъгъла на завиване и дистанцията до обекта начело.

Новата Kuga предлага хендсфри технология за задната врата, която може да се отваря и затваря с леко придвижване на крайници под задната ризница. Технологията, определена от над една трета от клиентите на Kuga в Европа през 2016 година, дава на родителите елементарен достъп до багажника, когато отиват към автомобила с ръце, заети с покупки, детски колички и малки деца.

Освен множеството технологии за шофиране, паркиране и сигурност, новата Kuga предлага също Интелигентната 4х4 система на Ford, която разпределя въртящия миг към SUV колелата за оптимизиране на ръководството и сцеплението, изключително при хлъзгави настилки; Контрол на завиването, който компенсира загубата на надзор, в случай че лидерът навлезе в завой с доста висока скорост; Векторно систематизиране на въртящия миг, което подобрява управлението посредством леко използване на спирачно изпитание върху вътрешните колела за усъвършенствано сцепление и непоклатимост в завой.

1,5- и 2,0-литровите TDCi мотори на Ford се отличават с съвременни нови технологии, включително технологията за акумулиране на азотни окиси за по-чисти емисии отработени газове, съставни елементи със специално покритие за понижаване на триенето и турбокомпресор с променлива геометрия за усъвършенствана работа на двигателя. Бензиновият 1.5-литров EcoBoost двигател с турбокомпресор и версии със 150 и 180 к.с. включва съвременни технологии като директно впръскване на горивото под високо налягане и променливи етапи на газоразпределение.

Новият Edge
Висококачественият SUV Ford Edge осигурява първокласен комфорт, съвременни технологии в помощ на лидера и водещо в класа пътно поведение. С хармонични, висококачествени материали и авангарден дизайн интериорът на Ford Edge създава премиум чувство от момента на отварянето на вратите.

Високото съоръжение включва отопляеми предни и задни кожени седалки за подобрен комфорт в студеното зимно време и вентилирани предни седалки за пътниците в горещите дни, насочвайки студения въздух от климатика през перфорацията на кожата на седалките.
Отопляемите волан и челно стъкло помагат на водачите в студените утрини.

Всеки сантиметър от интериора на Edge е използван оптимално функционално. Удобството на задните седалки е подобрено чрез водещо в класа място за главата (1032 мм) и за раменете (1536 мм). Мястото на предните седалки също е сред най-хубавото в класа.

Въведена е съвременна технология за Активен контрол на шума, която работи по сходен на антифоните метод. Три микрофона, разположени в купето, наблюдават за шума в интериора. Системата насочва обратни звукови талази през аудиосистемата, за да неутрализира звука от мотора и подобри атмосферата в кабината, дори когато аудиосистемата е изключена.
Новият Ford Edge употребява камери, радари и ултразвукови датчици за поддържането на 18 съвременни технологии, намаляващи стреса при шофиране.

Новият Ford Edge се предлага с широкообективна камера, която оказва помощ на водачите да виждат зад ъгъла, използвайки 1-мегапикселова камера в предната решетка, която демонстрира гледката от ляво и от дясно на цветния 8-инчов тъчскрийн. При липса на видимост на кръстовище или при излизане от магистрала, камерата оказва помощ на водачите лесно да видят приближаващи коли, пешеходци или велосипедисти.

Удоволствието от шофирането и добрата маневреност се дължат на усъвършенстваната адаптивна система за кормилно ръководство, която променя характеристиките си по отношение на скоростта на движение. Интелигентната 4х4 система на Ford превантивно насочва мощността, за да се избегне приплъзване на колелата, улеснявайки лидера и доставяйки комфортно и умерено пътешестване.

Edge се предлага с избор сред два високотехнологични 2.0-литрови дизелови двигателя: със 180 к.с. и ускоряване 0-100 км/ч за 9.9 секунди и оптималната скорост 200 км/ч и с 210 к.с. Bi-Turbo версия, която форсира 0-100 км/ч за 9.4 секунди и оптималната скорост 211 км/ч. И двата мотора са със среден разход от 5.8 л./100 км и CO2 излъчвания от 149 г/км.

Ford Mondeo
Като същински флагман на марката, Mondeo беше първият притежател на огромна част от новите технологии, които към този момент са налични в цялата гама на Ford: Асистента за превенция на конфликти и засичане на пешеходци; усъвършенстваната Система за активно прекъсване в града; Системата за индикация на разстоянието; Динамичните LED фарове; Активния паркинг помощник, допълнен от Системата за перпендикулярно паркиране и Системата за овакантяване от паркомясто; Асистента за странична помощ и други

Освен тях в Mondeo дебютираха първите в индустрията Надуваеми задни колани на Ford – при положение на конфликт, коланите внезапно се надуват, с цел да разпределят силата от удара на пет пъти по-голяма повърхност по тялото от стандартния колан.

Mondeo усъвършенства комфорта и удобството за водачите с нововъведения като първия в класа Електрически пригодим волан с памет, Мултиконтурни седалки с уникална масажираща „ Active Motion “ функционалност и гласовата технология SYNC 3 с 8-инчов сензорен екран и системата за помощ при спешни обстановки.

Mondeo разполага с най-широката и модерна гама мотори в 24-годишната си история и осигурява извънредно богат избор за клиентите в Европа. За първи път на Стария континент се предлага хибридно Mondeo, комбиниращо особено разработен 2.0-литров бензинов мотор и електрически мотор с 1.4 кВтч литиево-йонна батерия за подобрени икономичност и СО2 излъчвания. Гамата се допълва от усъвършенствания 2.0-литров дизелов TDCi мотор с 210 к.с., както и от версията с 6-кратния международен мотор на годината 1.0 EcoBoost – първият 1.0-литров бензинов мотор в сегмента. С добавянето на Vignale към гамата, Mondeo отваря предлагането към нов кръг от клиенти, които търсят премиум автомобил на разумна цена.

За първи път Mondeo се предлага и с Интелигентната 4х4 система на Ford, която осигурява чудесно сцепление, динамичност и управление във всевъзможни условия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР