Източник: МЗ Все още процентът на цезаровите сечения в България

...
Източник: МЗ Все още процентът на цезаровите сечения в България
Коментари Харесай

Д-р Тедрос Гебрейесус: Процентът на цезаровите сечения в България е висок

Източник: Министерство на здравеопазването

Все още процентът на цезаровите разрези в България е прекомерно висок. Той се дължи освен на затрудненията, само че и на персоналния избор на дамите. Това съобщи доктор Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на Световната здравна организация. През уикенда той посети „ Майчин дом “.

“Световната здравна организация интензивно работи по новия си справочник за вярно протичане на естественото раждане и грижата за дамите в този миг.

“Майчин дом” е напълно в синхрон с рекомендациите на СЗО и те са интегрирани в работата на експертите от години “, сподели доцент доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на “Майчин дом”, който посрещна шефа н Световната здравна организация и му сподели най-важните места в болничното заведение – отделения за родова и послеродова грижа.

В “Майчин дом” доктор Тедрос Гебрейесус посети родилна зала и се срещна с изискванията, с които разполагат родилките в стаите. Той регистрира позитивно обстоятелството, че майката и бебето не са разграничени след раждането.

Припомняме, че новите рекомендации на Световната здравна организация са свързани с намаляването на непотребните интервенции и лекарства за стимулиране на раждането, поощряване на майките да родят естествено, в случай че положението им го разрешава.

Д-р Тедрос Гебрейесус напомни, че майчиното и детското здраве са един от главните цели на Световната здравна организация. “В “Майчин дом” имах късмет да приказвам освен с лекари, само че и с майки. Те са извънредно удовлетворени от здравните грижи и отношението на екипа на болничното заведение. Щастливи са и това се чете по усмивките им. Радостен съм, че видях подобен професионализъм и толкоз високо равнище на грижите за майките и бебета в България “, уточни той.

Свързани публикации.. Ананиев получи поддръжка от СЗО за промени 0 СЗО с рекомендации за грижата за бременните 1 Как протича раждането? 0

Както писахме по-рано генералният шеф на Световната здравна организация бе на публична аудиенция у нас. В делегацията участваха още Мишел Боко, асистент общоприет шеф за външните връзки на СЗО, Деяна Костадинова, непрекъснат представител на Република България към службата на Организация на обединените нации и други.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР