Източник: МЗ Най-голямата верига за болници във Франция има интерес

...
Източник: МЗ Най-голямата верига за болници във Франция има интерес
Коментари Харесай

Французи с интерес към изграждането на болница у нас

Източник: Министерство на здравеопазването

Най-голямата верига за лечебни заведения във Франция има интерес за построяването на педиатрична болница в България. Това стана ясно след среща на министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров с френската делегация, пристигнала на посещаване у нас, с цел да проучi

опциите.

Първо би трябвало да се направи разбор на какъв принцип ще работи детската болница, къде да бъде позиционирана и по какъв начин ще се финансира, сподели проф. Петров. И посочи, че в страната ни липсва лечебно заведение от този вид и тематиката за построяването му се разяснява от близо 10 години.

Френската верига ще изпрати свои специалисти в България, които да проучат пазара и по-конкретно действа здравната грижа за децата в страната ни. Те ще изготвят разбор, който би трябвало да е подготвен до три месеца. След което екипът ще предложи съответен план за основаване на педиатрична болница

у нас.

По-рано здравният министър проф. Николай Петров и неговите заместници показаха целите на българското председателство в бранш „ Здравеопазване “ на Висшия медицински съвет.

„ Председателството на Съвета на Европейски Съюз е идея за България и би трябвало да се представим добре “, означи проф. Петров.
Свързани публикации.. Последни сме в Европа по имплантиране на кардиовертер-дефибрилатори 0 Д-р Хасърджиев: Да събираме повече пари от обществени фондове 0 Трима си поделиха Нобеловата премия за медицина 0

Здравословното хранене при децата и наличните и ефикасни лекарствени артикули са основните тематики, изясни от своя страна заместник-министър Мирослав Ненков. „ Българското председателство в бранш „ Здравеопазване “ няма да прокарва ползи с бизнес устременост “, означи той.

Приоритетите бяха признати положително от страна на Висшия медицински съвет, като членовете се ангажираха да изпратят спомагателни хрумвания. Беше посочено, че тематиките са настоящи, обрисуват добър баланс сред профилактика и терапия и следва да оставят диря в дневния ред на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР