Източник: istockphotos Здравето е последното нещо, за което мъжете мислят,

...
Източник: istockphotos Здравето е последното нещо, за което мъжете мислят,
Коментари Харесай

Промяна в спермата - трябва ли да се притесняваме

Източник: istockphotos

Здравето е последното нещо, за което мъжете мислят, по време на еякулация . Всъщност цветът, консистенцията и мирисът на семенната течност ни оказват помощ да следим нашето здраве.

Външният приключен артикул на спермата съдържа единствено към 10% от създадените сперматозоиди . В състава на семенната течност влизат още ензими, витамин C, калций, белтъчини, натрий, цинк и фруктоза.

Как наподобява семенната течност обикновено?

Семенната течност обикновено има тип на облачно бяла или сива течност . Характеризира се с желеобразна консистенция и аромат, сходен на хлор (макар че това може да варира при другите мъже). Средният размер на създадена семенна течност по време на еякулация варира сред 2 и 5 ml.

Кръв в спермата - имам ли рак?

Кръвта в спермата (известна като хематоспермия)

е обезпокоителен признак за всеки мъж, само че рядко се касае за тежко заболяване. Най-честата причина за съществуване на кръв в семенната течност се дължи на нежни кръвоносни съдове със слаби стени в зоната за предпазване на спермата. Това е изцяло естествен развой и в границите на 1 до 2 дни спермата би трябвало да върне естественият си цвят. Ако този признак продължава повече от няколко дни, това е допустимо да бъде индикация за зараза, контузия или недоброкачествен развой (рядко)

и е належащо да се посети доктор.

Свързани публикации.. Кое убива сперматозоидите на актуалния мъж? 0 Антидепресантите повреждат сперматозоидите 0 Мобилните телефони повреждат сперматозоидите 0

Кога би трябвало да потърсим неотложно консултация с доктор - експерт?

Ако семенната течност придобие жълт или зелен цвят, това ще бъде противен белег, присъщ за полово излъчена зараза. Появата на семенна зараза е допустимо да докара до смяна в цвета, да наподобява и мирише неприятно. Други признаци, присъщи за полово излъчени инфекции при мъжете, включват рани и мехури по половия член, болежка и парене при уриниране, сърбеж и отичане. Въпреки това полово излъчените инфекции постоянно протичат асимптомно.

А в случай че въобще няма сперма?

Нарича се „ изсъхнал оргазъм” - постоянно присъщ белег измежду мъже, достигнали своя

полов климакс. При множеството млади мъже това не е причина за безпокойствие. Често това е резултат от повтарящ се оргазъм. Въпреки това при мъже, които са претърпели интервенция на простатата, лъчетерапия или други лекувания в региона на простатата, това може да бъде симптом за ретроградна еякулация.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР