Източник: iStockpfoto В условията на все още неотминалгрипен сезон, един

...
Източник: iStockpfoto В условията на все още неотминалгрипен сезон, един
Коментари Харесай

Япония създава най-бързия лек срещу грип

Източник: iStockpfoto

В изискванията на към момента неотминал

грипен сезон , един от най-тежките за последните години, от Япония идват обнадеждаващи новини, че един ден лекуването на грипa ще лишава тъкмо толкоз – един ден. И това време въобще не е надалеч.

Японски учени оповестяват, че се създава противогрипно лекарство, което сполучливо ще лекува грипна зараза единствено с еднократен банкет и в границите на едно денонощие. От октомври 2015г. текат всички изискуеми в Япония процедури, нужни за одобряването и стартирането му на пазара. Очаква се най-късно до месец май лекарството да е налично и да се ползва свободно още от идващия грипен сезон.

Най-популярните противогрипни медикаменти , налични до момента, изискват най-малко повторен дневен банкет и демонстрират задоволителна успеваемост след най-малко 5 дни. Според екипа, разработващ новия артикул, той ще демонстрира същата противовирусна интензивност още след първата призната доза. Това е извънредно преимущество, обезпечено от една минимална, само че доста значима разлика в механизма му на деяние по отношение на до момента прилаганите противогрипни медикаменти.

Старите медикаменти против грип действаха главно посредством блокиране на характерен протеин ( невроаминидаза ), откриван по повърхността на вирусните частици и участващ в поразяването на нови здрави кафези в организма и разпространение на грипната зараза в тялото. Този механизъм на деяние е причина до момента прилаганите противогрипни медикаменти да се значат точно като невроаминидазни инхибитори .

Разработваното в Япония новаторско лекарство работи на доста по-ранен стадий. То блокира опцията на вирусните частици да употребяват механизмите на инфектираните кафези за своята лична репликация . Това деяние е поръчител, че единствено еднократен банкет на новаторския артикул ще е задоволителен за това разпространяването на грипния вирус да се блокира доста бързо след заразяването и започването на лекуването. Така битката с грипа ще завършва с удобен за болния резултат на процедура още през първия ден на лекуването, а също така той няма да бъде и зарàзен за близките.

Свързани публикации.. Ваксинирахте се против грип, а сте заболели – за какво? 0 Признаци за бронхит след простуда и грип 2 Щит от UV-лъчи ще дава 100% отбрана от грип в бъдеще 0

Това се удостоверява от данните от досегашните изследвания, съгласно които при лекуваните с новия артикул пациенти се регистрират доста по-ниски равнища на циркулиращи в организма вируси след единствено един банкет на медикамента. Устаноовено е, че признаците

на грипната зараза
, се овладяват изцяло в границите на към 50 часа. При до момента прилаганите противогрипни медикаменти този интервал е съвсем двойно по-продължителен – към 90 часа.

Ключово изискване за сполучливото лекуване на грипа и с новото лекарство ще бъде оптимално ранното започване на лекуването – още през първия ден на чувство на инфекцията.

Тежкият тазгодишен грипен сезон сложи акцента върху потребността от доста по-ефективни способи за лекуване на грип . Работата на японските учени може да ни даде такава опция още за идващия грипен сезон, когато вероятно ще можем да лекуваме грип за един ден с еднократен банкет на единствено едно лекарство.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР