Източник: Bulgaria ON AIR Преосмисляне на концепциите на болниците може

...
Източник: Bulgaria ON AIR Преосмисляне на концепциите на болниците може
Коментари Харесай

Цацаров иска промяна в концепциите на болниците

Източник: Bulgaria ON AIR

Преосмисляне на концепциите на лечебните заведения може да реши проблемите с източването им. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров във връзка следствието на прокуратурата за занемареност в още 13 лечебни заведения в страната.

Проверка тече в 7 лечебни заведения в София, както и лечебните заведения във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен, заяви Bulgaria ON AIR.

„ Проверени са общо 329 контракта на лечебните заведения от всевъзможен темперамент - както за отдаване на площи в здравни заведения, за отдаване чартърен на здравна техника, по този начин и за взаимна активност, по този начин и контракти, които са по прословутия член 9 алинея 6 от Закона за здравните заведения - терминът, който най-общо се дефинира като болница в болница ", сподели Цацаров и посочи, че Софийска градска прокуратура е поела следствията.

По-рано тази година прокуратурата започва 9 досъдебни производства против лечебни заведения. Причината е появяването на по този начин наречения модел "болница в болничното заведение ". „ Когато две здравни заведения работят дружно - частното на територията на държавното, в нарушаване на закона, и двете употребяват паралелни, идентични клинични пътеки по НЗОК и пациентите напълно умишлено се насочват към частното заведение, е ясно каква е ориста на държавното. Бавно, умерено, то ще бъде погълнато от частното ", уточни Сотир Цацаров.

Свързани публикации.. Източват НЗОК по схемата болница в болничното заведение 0 Лекари от 2 лечебни заведения избавиха недоносено дете 0 Виктор Паскалев: Трябват обезщетителни механизми за цените на медицинските произведения 0

Въпросната скица за източване на Националната здравноосигурителна каса и лечебните заведения бе открита след инспекция на държавните и общински лечебни заведения в страната. Тя бе предоставена от Министерство на здравеопазването, взаимно с прокуратурата и Министерството на вътрешните работи.

Още за новите следствия за бестопанственост, вижте във видеото:



Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР