Източник: БЛС Светкавично оздравяване на общинските болници. За това настоя

...
Източник: БЛС Светкавично оздравяване на общинските болници. За това настоя
Коментари Харесай

БЛС иска спешно оздравяване на общинските болници

Източник: БЛС

Светкавично излекуване на общинските лечебни заведения. За това настоя управлението на Български лекарски съюз (БЛС). Председателят на съсловната организация доктор Венцислав Грозев, заместник- ръководителят доктор Галинка Павлова и доктор Стоян Борисов, основен секретар на БЛС, поддържаха

протестиращите медици в Чирпан, Асеновград и Карлово.

“Години наред БЛС дава публичност на проблемите в бранша, приказваме за тях и даваме мнения за решаването им, само че нищо не се случва. Вече единадест години цените на клинични пътеки не са обновени, a това е главен проблем освен за общинските лечебни заведения, само че и за останалите лечебни заведения в страната. В договарянията с касата за Националния рамков контракт 2018, БЛС ще упорства за нарастване на клиничните пътеки и актуализиране на медицинските стандарти “, разяснява доктор Венцислав Грозев.

Общинските лечебни заведения би трябвало да бъдат оздравени, тъй като те са тези, които правят огромна част от болничната активност. Оказват налична здравна помощ за повече от 150 общини и за над 2 млн. души по обитаеми места, сподели от своя страна доктор Неделчо Тотев, ръководител на Сдружението на общинските лечебни заведения. И напомни, че близо 20 общински лечебни заведения са били закрити за последните 10 години.

Д-р Грозев напомни, че в доста общински лечебни заведения „ ситуацията е сериозно “ и лекарите в тях освен, че не получават заплати, само че и не разполагат с минимума от консумативи. „ Не желая още веднъж да изреждам проблемите, те са доста и са ясни на всички. Настояваме за осъзнаването им и за предприемане на светкавични ограничения за попречване закриването на лечебни заведения по общини “, продължи той.

Свързани публикации.. КНСБ поддържа митинга на общинските лечебни заведения 0 Дават 28,5 млн. лева на общинските лечебни заведения 0 Лекарският съюз поддържа митинга на общинските лечебни заведения 0

От Български лекарски съюз са безапелационни, че изплащането на надлимитната активност и нарастването на клиничните пътеки, по които работят лекарите, ще помогне за оздравяването на общинските лечебни заведения.

Припомняме, че работещите от 22 общински лечебни заведения в страната излязоха на митинг по обяд на 15 ноември. В доста от градовете те бяха подкрепени от пациенти и студенти по медицина. „ Родителите ми са тук, родните ми също. За мен ще има работа и на запад, само че тях кой ще ги лекува? Като предстоящ експерт, предпочитано за мен е да предлагам високо качество на здравната услуга, а в изискванията в които работят сътрудниците по дребните общини, заради неналичието на личен състав, преумората и недофинансирането, това е съвсем невероятно “, показа доктор Калина Радева, стажант-лекар в Тракийския университет Стара Загора.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР