Източник: Bird.bg, Снимка: Николай Бареков, фейсбукМария Календерска, бивша журналистка, политическо

...
Източник: Bird.bg, Снимка: Николай Бареков, фейсбукМария Календерска, бивша журналистка, политическо
Коментари Харесай

Bird.bg: Бареков и съпругата му в досиетата Пандора, укривали офшорка

Източник: Bird.bg, Снимка: Николай Бареков, фейсбук

Мария Календерска, някогашна журналистка, политическо лице и брачна половинка на политика Николай Бареков е била притежател на офшорната компания Sirius Investing, разкриват Досиетата Пандора. Календерска е била длъжна да заявява тази благосъстоятелност пред КПКОНПИ като член на управлението на политическа партия, само че не го е направила. Николай Бареков също е бил задължен да разгласи тази благосъстоятелност на фамилията му, само че не е заявил скрития актив на Календерска нито пред КПКОНПИ, нито пред Европейския парламент.

Sirius Investing е обвързвана със собствеността на компанията “Инвестиция.БГ ” ЕАД, която се популяризира около къщата в Драгалевци населявана от Николай Бареков. На 12.12.2013 година компанията придобива парцела за 977 915 лева Тогава притежатели на “Инвестиция.БГ ” се явяват Магдалина Христова, Тина Веселинова и Иванка Неделчева.

Произходът на средствата “инвестирани ” от трите млади дами е мистерия. По-късно Магдалена Христова става член на контролния съвет на партията на Бареков “България без цензура ”, а Иванка Неделчева се изявява като негов персонален PR.

През пролетта на 2014 година оказва се, че в този парцел на ул. Лешникова гора 79 живее ръководителят на Политическа партия “България без цензура ” и някогашен шеф на ТВ7 Николай Бареков. Тогава той декларира пред медиите, че заплаща наем от 1000 евро за къщата. Следва краха на КТБ и появяването на обществена информация за солидното финансиране на ТВ7 и “България без цензура ” от банката.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР