Изтичат последните минути на бурната 2023-а година. В часовете, когато

...
Изтичат последните минути на бурната 2023-а година. В часовете, когато
Коментари Харесай

Стопли се! Добрина сгря сърцата на столичани СНИМКА

Изтичат последните минути на бурната 2023-а година. В часовете, когато всички се готвят да честват с родственици и другари, една доброта стопли сърцета на столичани, а и на всички в България.

 Жест, ориентиран към нуждаещите се. Хората, които не могат да си разрешат базови улеснения по най-различни аргументи. Тези, които ще са заобиколени от потребността - даже когато всички към тях с екстаз посрещат Нова година.

" Стопли се. Тази покривка не е забравена или изгубена. Чисто нова е. Ако ви е студено и нямате заслон, значи е за Вас. Вземете я и се стоплете ", гласи посланието на бяла покривка, сложена на емблематично място.

Ценната движимост била акуратно оставена на пейката, на която са статуите на Петко и Пенчо Славейкови, намиращи се на едноименния столичен площад.

 Снимка, запечалат добрината, сторена от неизвестен човек, бива споделена във Фейсбук, където се популяризира по групи на разнообразни елементи на България.

Подобни действия демонстрират, че добрината е избор на всеки един от нас, а постоянно даже дребна постъпка може да помогне на някой в потребност.

Припомняме, че точно на Бъдни вечер друга почтена постъпка зарадва столичани. Тогава незнайни приготвиха празнични порции с храна, която оставиха на основно място в София. Тя бе опакована и подредена, като бе предопределена за хората, нуждаещи се от празнична манджа.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР