Изтичането на секретни документи на Министерството на отбраната на Съединените

...
Изтичането на секретни документи на Министерството на отбраната на Съединените
Коментари Харесай

Пентагонът за изтичането на класифицирана информация: Това е много сериозен риск за националната сигурност

Изтичането на секретни документи на Министерството на защитата на Съединените щати съставлява „ доста сериозен ” риск за националната сигурност, оповестиха от Пентагона.

По всичко наподобява, че документите съдържат сензитивна информация за войната в Украйна, както и за Китай и съдружниците на Съединените щати. Започнало е следствие, с цел да се откри източника на приключването на информация.

Документите, за някои от които публични лица настояват, че може да са били изменени - се появиха за първи път в онлайн платформи като Twitter, 4chan и Telegram, както и в сървъра Discord за видеоиграта Minecraft. От Белия дом оповестиха, че президентът Джо Байдън е бил осведомен за първи път за приключването на информация предходната седмица.

„ Трябва да бъдем деликатни, когато спекулираме или гадаем какво или кой може да стои зад това, което наподобява като евентуално приключване на класифицирана информация.
Ние одобряваме това доста, доста съществено. Няма опрощение за това, че този тип документи са обществено притежание. Те не би трябвало да бъдат в общественото пространство, а да бъдат предпазени. Затова ще стигнем до дъното на казуса. И в случай че е належащо да се подхващат дейности, откакто научим повече за степента на случилото се тук, явно ще ги предприемем.
Не знаем кой е виновен за това и не знаем дали има още, които да бъдат оповестени ”, сподели Джон Кърби, представител по националната сигурност към Белия дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР