Изтичането на класифицирана информация от президентството може да доведе до

...
Изтичането на класифицирана информация от президентството може да доведе до
Коментари Харесай

Антон Тодоров: Имаме рецидивизъм в опасността да изтича информация

Изтичането на класифицирана информация от президентството може да докара до няколко рискове. Това сподели в " Още от деня " Антон Тодоров, народен представител от ГЕРБ, член на комисията по защита и на краткотрайната комисията, която изследва процедурата по избора на нов военен аероплан. В гостуването си той отхвърли да е лобирал за ГРИПЕН-ите.

" Към 15 юни господин Иво Христов - шеф на кабинета на господин Румен Радев, няма допуск до класифицирана информация. ", сподели Антон Тодоров. В студиото депутатът от ГЕРБ сподели формален отговор на негово писмо до Държавната комисия за сигурност на информация, на който се удостоверява това изказване. Освен това той цитира правилника за държание на президента, от който също излиза наяве, че не влиза в пълномощията на Иво Христов достъп до класифицирана информация.

Според него приключването на информация от президенството съдържа няколко рискове:.
Антон Тодоров, народен представител от ГЕРБ, член на комисията по защита и на краткотрайната комисията, която изследва процедурата по избора на нов военен аероплан: Тактическа - понякога в президентството да има теч на информация и оперативно-тактически - допустимо е и други хора да има проблематично минало и настояще. Някой да е схванал за какво беше освободена Елена Йончева? Вече имаме рецидивизъм в заплахата от там да изтича информация.
Антон Тодоров сподели разпечатка от уеб страницата на Българска национална телевизия с извадка от изявление на Румен Радев в Ню Йорк и отхвърли да е лобирал за ГРИПЕН-ите, както твърди президентът пред наш кореспондент. По думите му " Информацията е леко пипната " и упрекна президентът Румен Радев в неистина.
Антон Тодоров: Това, което е казано от Румен Радев, не среща удостоверение от персоналния му автограф и този формален документ.
В студиото на Българска национална телевизия Антон Тодоров удостовери, че е номиниран за началник на комисията по досиетата и това е негова детска фантазия, цитирайки Румен Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР