Изтеклата база данни на Националната агенция за приходите (НАП) вече

...
Изтеклата база данни на Националната агенция за приходите (НАП) вече
Коментари Харесай

ZDNet: Базата данни на НАП вече се разпространява по хакерски форуми

Изтеклата база данни на Националната организация за приходите (НАП) към този момент се популяризира по хакерските конгреси. Линковете за евакуиране са споделени от консуматор с псевдоним Instakilla, който в действителност е българин, написа Kaldata.

``
реклама

ZDNet се снабдява с копие от това, което той споделя и удостоверява посредством локални източници, че това е същата информация, която са получили медиите. Вътре има 57 папки, с общ размер от 10.7GB – персонална и финансова информация.

Междувременно от Национална агенция за приходите излязоха със известие, в което систематизират каква е изтеклата информация.

От ZDNet са се свързали с Instakilla, с цел да схванат по какъв начин той се е сдобил с информацията.

“Една от медиите пусна материал по тематиката и във видеото бе показан линка към файла. Той беше предпазен с ключова дума и те са вярвали, че няма да навредят като покажат връзката. Мой другар също е видял видеото и ме попита дали мога да кракна паролата. Аз качих файла в цензурирано, с цел да може някой да го кракне. Казах, че вътре има скъпа информация, каквато в действителност има. Така се случват нещата. ”, споделя той.

Много бързо архивът е разрушен и паролата бива оповестена.

Питат го и за какво споделя информацията за български жители в Интернет, защото той самият е подобен и може да пострада.

“Не съм истинският хакер, не се усещам виновен за каквото и да е. ”, дава отговор той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР