Изтеглянето на руските войски от десния бряг на Днепър в

...
Изтеглянето на руските войски от десния бряг на Днепър в
Коментари Харесай

Сухопътният коридор към Крим получава ново стратегическо значение

Изтеглянето на съветските войски от десния бряг на Днепър в Херсонска област основава нови опасности за транспортна артерия, която по своята значителност не отстъпва на Кримския мост. Говорим за сухопътния кулоар, свързващ полуострова със североизточната част на Новоросия. За какви опасности приказваме и по какъв начин съветските въоръжени сили могат да ги смекчат?

Започналото тази седмица евакуиране на частите на съветската войска в Херсонска област от десния бряг на Днепър (включително от град Херсон) на левия бряг ще завърши през идващите няколко дни. Това решение е взето заради неналичието на пълноценно доставяне и действие на войските.

Сега обаче, съгласно специалистите, ВСУ имат опция да нападат логистични центрове в северната част на Крим - в Армянск. Именно през него минава различният път за Крим през териториите от Таганрог до Джанкьой, откакто врагът извърши терористична офанзива на Кримския мост на 8 октомври.

За това, че съветските въоръжени сили, като част от втория стадий на специфичната интервенция, би трябвало да открият цялостен надзор над Донбас и Южна Украйна, беше говорено през април от заместник-командващия на Централния боен окръг (ЦВО) Рустам Минекаев. Той означи, че подобен кулоар към територията на Крим може да окаже влияние върху най-важните обекти на Въоръжените сили на Украйна.

В самия Крим споделят, че изтеглянето на войските от Херсон няма да повлияе на доставките на артикули за Крим по сухопътния кулоар. Както Николай Лукашенко, първи заместник-министър на превоза на Крим, сподели - „ никакви промени в логистиката за новите територии не са се правили, всичко работи както нормално “.

„ Товарният превоз се образува всекидневно в колони или независимо пътува през Херсонска, Запорожка област и през ДНР. От съображения за сигурност при образуването на колоните е проведен конвой от пътна полиция “, сподели Лукашенко. Експертната общественост обаче счита, че ВСУ ще създадат всичко допустимо, с цел да „ прережат ” коридора, по който се транспортират освен цивилен, само че и военни товари.

„ Мисля, че идната стъпка на врага е развиването на вражеското нахлуване в южните съветски земи. За да създадат това, те би трябвало да лишат съветските въоръжени сили от доставки. По-лесно е да създадат това, като " разрежат " Запорожки район на половина, концентрирайки ударен пестник за пробив към Бердянск. Така те желаят да пресечен основните вериги за доставки в нашия район “, разяснява Владимир Рогов, водач на запорожкото придвижване „ Ние сме с Русия “.

„ Предвид непрекъснатото активиране на диверсанти и всевъзможни терористични актове на наша територия, това индиректно удостоверява желанията и проектите на ВСУ. Онзи ден беше арестувана група, която трябваше да взриви електрически подстанции на територията на Бердянск. Освен това ВСУ непрекъснато упражняват и се пробват да стоварят войски при Запорожката АЕЦ “, напомня източникът.

„ Въз основа на това можем да заключим, че ВСУ не се отхвърлят от проектите за завладяване на атомната електроцентрала, а също имат намерение да нанесат удари през Пологи и Василевка, по-късно към Мелитопол и да стигнат чак до Бердянск. Така нашият сухопътен кулоар към Крим може да бъде продънен и тези колосални размери товари, от които се нуждаят нашата войска и жители, просто няма да бъдат доставени “, предизвестява Рогов.

„ В тази обстановка сухопътният кулоар към Крим придобива ново значение: военно, икономическо и алегорично, а от сумата на тези фактори и стратегическо. Като се има поради фактът, че врагът удари и Кримския мост, сухопътният кулоар към този момент е просто незаместим за нас “, счита Рогов.

Подобна позиция споделя и икономистът Иван Лизан: „ Докато Кримският мост не бъде изцяло възобновен, сухопътният кулоар ще играе основна роля в снабдяването на нашата група. Сега обстановката е следната: артикули от първа нужда се придвижват през моста, когато е отворен. И всички нетрайни артикули отиват по суша. В региона на Таганрог се образуват цели кервани, които по-късно се транспортират през освободените територии, съпроводени от силите за сигурност ”

„ Освен това железопътната връзка в границите на сухопътния кулоар, въпреки и да не е пусната, рано или късно също ще проработи. И тогава ще бъде допустимо транспортът на артикули с влакове. Като цяло маршрутът може да наподобява по този начин: Успенская - Донецк - Волноваха - Камиш-Заря - Токмак и впрочем. Основните проблеми ще зародят точно във Волноваха, която врагът може да доближи с артилерия. Достига и до Токмак “, добави той.

„ Не по-малко изострен е въпросът с водоснабдяването. Да си представим, че ВСУ реалокират ХИМАРС по-близо до Нова Каховка и оттова стартират да обстрелват освен северен Крим и логистичния център в Армянск (на по-малко от 80 километра), само че и Северно-Кримския канал. Като се имат поради тези обстоятелства, те могат да ни основат доста проблеми, които изискват твърди военни решения ”, показва Лизан.

„ Достъпът на съперника до Днепър в Херсонска област в действителност разрешава на ВСУ да обстрелват северната част на полуострова и да застрашат опцията за сухопътна връзка с Крим. Абсолютно наивно е да се счита, че те няма да създадат това, като се има поради, че украинската войска постоянно обстрелва Белгородска и Курска области “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ Ние сме наясно, че Кримският мост няма да може да действа пълноценно известно време. Освен това не са изключени повторни офанзиви против него. Капацитетът на моста също е обиден от засилени ограничения за сигурност, спомагателни инспекции “, сподели източникът.

Както напомни Онуфриенко, „ самолети не летят до южните летища, по-специално до Симферопол, железопътната връзка е допустимо най-натоварена “. „ Всички тези фактори дружно основават голям брой стопански и обществени проблеми. Значението на безвреден сухопътен кулоар към Крим е колосално. Но би трябвало да разберем, че до момента в който не преместим врага допустимо най-далеч, няма да е безвредно ”, споделя специалистът.

„ Днес ракетните и артилерийските удари съставляват най-голяма заплаха за сухопътния кулоар към Крим. И аз не се колебая, че ВСУ ще ги нанесат “, счита Онуфриенко. „ Няма подозрение, че врагът може да нанесе удар по Северно-Кримския канал, защото водоснабдяването е болна тематика за него. Изобщо украинските управляващи се пробват да създадат нещо гадно, където се доберат. Затова би трябвало да сме наясно, че до момента в който не отдалечим врага задоволително от нашите земи, закани постоянно ще има “, акцентира той.

„ От това следва, че ние също би трябвало да изградим сили за Противовъздушна отбрана в тези региони и да водим дейна контрабатарейна битка и да се уверим, че врагът не може умерено да разгърне своите системи и да удари логистични центрове на левия бряг от дясно. Същото важи и за разпръскването на тиловите бази, вярното им маскиране и други неща. Нашите военни, сигурен съм, схващат това доста добре “, заключва Онуфриенко.

Превод: В. Сергеев



ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР