Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха

...
Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха
Коментари Харесай

Нинова: Държавата се изтегли от важни за сигурността сектори

Изтеглянето на страната от значими за сигурността браншове, което направиха държавните управления на Борисов, е огромна неточност. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която дойде в Брегово на дигата на река Тимок при потърпевшите от наводненията фамилии.

„ Тук сме в Брегово, на първо време да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на потърпевшите фамилии. След това, дружно с кмета и общинските съветници, ще беседваме по какъв начин да помогнем да се реши казусът с наводненията дълготрайно, тъй като това не се случва за първи път. Ще настояваме и в Народното събрание, и пред държавното управление страната да си поеме ролята, а не да трансферира всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите.”, съобщи Нинова.

Тя напомни, че преди три години левицата е предложила обединен държавен орган да поеме ръководството и контрола.

„ Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на популацията. Както в енергийната система, по този начин и тук, ролята на страната е основна. Изтеглянето на страната от значими за сигурността браншове, което направиха държавните управления на Борисов, е огромна грешка”, безапелационна бе Нинова.

Тя изясни, че последното такова е решението за частната охранителна активност.

„ Колко причини им дадохме в Народното събрание да не го вършат - отново не чуха. Но най-силният мотив е животът тук по селата в Северозапада. Почти няма необирана къща. Беднотия е. И ти да караш тези хора да си заплащат за частна защита е тежка абдикация на страната от главните й функционалности. Ето по тази причина не извършиха предизборното си заричане във всяко село да има служител на реда - с цел да си заплащат хората. Рушат държавността и е време да спрат с тази надменност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разсъдъка и за причините на опозицията, а и освен на нея”, сподели също водачът на опозицията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР