Изстрелването на първата ракета, създадена по технологията на триизмерното принтиране,

...
Изстрелването на първата ракета, създадена по технологията на триизмерното принтиране,
Коментари Харесай

Провали се и вторият опит за изстрелване на "принтираната ракета"

Изстрелването на първата ракета, основана по технологията на триизмерното принтиране, беше още веднъж отсрочено. Ракетата трябваше да излети от космодрума Кейп Канаверъл в щата Флорида. Отлагането беше поради механически проблеми, само че ракетата изгледа в положително положение, разяснява нейният конструктор, предадоха международните организации.

Полетът на ракетата " Теран 1 ", създадена от компанията " Релътивити спейс ", трябваше да започва в часовия период 13-16 ч. локално време. Двигателите на ракетата бяха в развой на запалване, когато проблем с автоматизираната система принуди фирмата-производител да прекъсне процеса на политане. Последва нов опит, само че изстрелването отново беше отсрочено поради проблем с налягането във втората степен на ракетата.

Първи опит за изстрелване на ракетата имаше в сряда, само че той беше анулиран в последната минута отново поради механически проблем.

Целта на опита е да покаже, че ракетата може да издържи на налягането при политане и да се съберат оптимално данни за този жанр ракети, които са по-евтини и по-лесни за производство.

Общо 85 % от масата на ракетата е основана по технологията на триизмерното принтиране, а задачата е този % да се усили на 95 %. Компанията-производител споделя, че процесът по основаване на ракета продължава 60 дни.

Ракетата " Теран 1 " е висока 33,5 метра с диаметър малко над 2 метра. Първата й степен е с 9 мотора, също основани посредством триизмерно принтиране. Втората й степен има един мотор. Ракетата употребява металокс като гориво - комбинация сред течен О2 и полутечен природен газ (основно метан).

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР