Изследването направено с животни, показва, че всички третирани екземпляри са

...
Изследването направено с животни, показва, че всички третирани екземпляри са
Коментари Харесай

Учени: 100 процента ефективна ваксина срещу смъртоносни бактерии

Изследването направено с животни, демонстрира, че всички третирани екземпляри са изцяло предпазени от бактерията

Учени от Университета в Тел Авив и Израелския институт за биологични проучвания създадоха ваксина въз основата на иРНК, която е 100 % ефикасна против тип бактерии, които са смъртоносни за хората, заяви " Медикъл експрес ", представен от.

Изследването, направено с животни, демонстрира, че всички третирани екземпляри са изцяло предпазени от бактерията. Според откривателите новата им технология може да разреши бързо създаване на ефикасни ваксини за бактериални болести, в това число такива, породени от резистентни бактерии, да вземем за пример при положение на нова бързо разпространяваща се пандемия.

" Досега се приемаше, че иРНК имунизациите, като да вземем за пример познатите на всички ни ваксини против КОВИД-19, са ефикасни против вируси, само че не и против бактерии. Голямото преимущество на тези ваксини, в допълнение към тяхната успеваемост, е опцията за доста бързото им създаване. След като бе оповестена генетичната поредност на вируса SARS-CoV2, бяха нужни единствено 63 дни за започване на първото клинично тестване. Досега обаче учените смятаха, че иРНК имунизациите против бактерии са биологично невъзможни. В нашето проучване доказахме, че в действителност е допустимо да се разработят 100 % ефикасни иРНК ваксини за смъртоносни бактерии ", споделя проф. Едо Кон от университета в Тел Авив.

Изследователите изясняват, че вирусите зависят от външни кафези за своето размножаване. Вкарвайки своя лична молекула иРНК в човешка клетка, вирусът употребява нашите кафези като фабрика за произвеждане на свои протеини въз основа на личния си генетичен материал - репликира се. В иРНК имунизациите същата тази молекула се синтезира в лаборатория, след което се обгръща в липидни наночастици, наподобяващи мембраната на човешките кафези. Когато имунизацията се инжектира в тялото ни, липидите полепват по клетките ни и в резултат на това клетките създават вирусни протеини. Имунната система, запознавайки се с тези протеини, се научава по какъв начин да пази тялото ни при положение на излагане на същинския вирус.

" Тъй като вирусите създават своите протеини в нашите кафези, протеините, транслирани от вирусната генетична поредност, са сходни на тези от лабораторно синтезираната иРНК. Бактериите обаче са напълно разнообразни. Те не се нуждаят от нашите кафези, с цел да създават своите протеини. И защото еволюцията на хората и бактериите е много друга една от друга, протеините, създадени в бактериите, могат да се разграничават от тези, създадени в човешките кафези даже когато се основават на една и съща генетична поредност ", изяснява проф. Кан.

Изследователите са се опитвали да синтезират бактериални протеини в човешки кафези, само че излагането на тези протеини е довело до ниски антитела и обща липса на предпазен имунен резултат в нашите тела. Това се дължи на обстоятелството, че макар че протеините, създадени в бактериите, са всъщност идентични с тези, синтезирани в лабораторията, защото се основават на едни и същи " индустриални указания ", тези, създадени в човешките кафези, претърпяват обилни промени, като да вземем за пример прибавяне на захари, когато се отделят от човешката клетка.

За да се оправят с този проблем, израелските експерти са създали способи за секретиране на бактериалните протеини, като са заобиколили класическите пътища за секреция, които са проблематични за това приложение. Резултатът е забележителен имунен отговор, като имунната система разпознава протеините във имунизацията като имуногенни бактериални протеини. За да бъде усъвършенствана стабилността на бактериалния протеин и той да не се разпада прекомерно бързо в организма, той е заздравен с част от човешки протеин. Чрез комбинирането на двете тактики е получен цялостен имунен отговор.

Заразените с бактерията лабораторни животни са умрели за една седмица, в случай че не са били имунизирани. Ваксинираните са останали живи и са здрави.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР