Изследване в Израел показа, че защитата от варианта Омикрон почти

...
Изследване в Израел показа, че защитата от варианта Омикрон почти
Коментари Харесай

Има ли смисъл от ваксина срещу Омикрон?

Изследване в Израел сподели, че отбраната от разновидността Омикрон съвсем не се въздейства от четвърта доза ваксина против Ковид-19. След четвъртата доза антителата на здравните служащи, взели участие в проучването, са се върнали към равнища като след третата инжекция. Случаите на болест отново са били чести.

Разболелите се медици са имали най-вече леки признаци, само че вирусният товар при множеството е бил висок и те са били евентуално заразни. Данните демонстрират, че четвъртата доза не покачва имунитета, а единствено го връща към най-високите равнища.

В умозаключение създателите споделят, че " ниската резултатност за попречване на заразяване с лек или асимтоматичен Омикрон и капацитетът на заразилите се да предават инфекцията демонстрират, че е належащо незабавно създаване на ваксини от последващо потомство. "

" Тези данни от Израел са по-скоро против четвърта доза за всички ", написа немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах в Twitter.

" За по-възрастните и уязвими хора обаче четвъртата доза ще е по-скоро потребна поради хипотетичния резултат против тежки признаци и гибел ", акцентират създателите.
ТЕМА преди 3 часа 1129 преди 14 часа 5161 преди 16 часа 3138
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР