Изследователска ракета, изстреляна от Шведската космическа корпорация (ШКК) рано в

...
Изследователска ракета, изстреляна от Шведската космическа корпорация (ШКК) рано в
Коментари Харесай

Шведска изследователска ракета падна в Норвегия


Изследователска ракета, изстреляна от Шведската галактическа корпорация (ШКК) рано в понеделник от галактическия център " Есрейндж "  в Северна Швеция, се повреди и се приземи на 15 км в прилежаща Норвегия, оповестява Ройтерс.

Ракетата е достигнала височина от 250 километра, където са били извършени опити при нулева гравитация, се споделя в изказване на организацията.

" (Ракетата) е паднала в планините на 1000 метра надморска височина и на 10 километра от най-близкото населено място ", сподели Филип Олсон, началник на връзките в ШКК, пред Ройтерс във вторник.

" Има рутинни процедури, когато нещата се объркат и ние осведомяваме както шведското, по този начин и норвежкото държавно управление, както и други участници, " сподели той.

Работата по извличането на потребния товар е в ход и стартира следствие за установяване на техническите детайлности зад непланираната траектория на полета, сподели организацията.

" Норвежките управляващи одобряват всякаква неразрешена активност от норвежката страна на границата доста съществено ", сподели представител на Министерството на външните работи по имейл.

В случай на нарушение на границата виновните лица би трябвало неотложно да осведомят съответните норвежки управляващи, в това число външното министерство, по верните канали, сподели представителят.

Министерството не е получило публично съобщение за случая от шведските управляващи , добави тя.

Работата на територията на Норвегия за намиране и събиране на всевъзможни остатъци също изисква авансово единодушие, сподели представителят.

Норвежкото външно министерство сподели, че не е наясно дали има някакви вреди в региона на случая, до момента в който представител на ШКК сподели, че ракетата е паднала надалеч от обитаеми места.
 Япония изгуби Белия заек минути преди да кацне на Луната
Япония изгуби Белия заек минути преди да кацне на Луната

Вероятно японският уред Hakuto-R се е разбил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР