Изследователите от години се опитват да поставят всяко животно върху

...
Изследователите от години се опитват да поставят всяко животно върху
Коментари Харесай

Загадката около животното без анус

Изследователите от години се пробват да слагат всяко животно върху еволюционното дърво, с цел да могат да изградят картина и да схванат повече за произхода и еволюцията му.
 Дюгон, Китай и за какво морският бозайник, въодушевил приказки за русалки и сирени, е към този момент изчезващ тип
Кой е най-нежният колос в океана

И за какво е към този момент изчезващ тип

В тази си задача през 2017 година те откриват микроскопично бодливо създание, което е на цели 500 милиона години и има уста, само че не и анус. Тогава учените разкриват, че дребната вкаменелост е евентуално даже да е била най-ранният прочут предшественик на хората.

Древното животно се назовава saccorhytus coronarius и е условно сложено в група, наречена дейтеростоми, която включва гръбначните. Според ново изследване обаче животното в действителност би трябвало да бъде причислено към напълно друга група.

След осъществен от откриватели в Китай и Обединеното кралство обстоен рентгенов разбор на съществото, е открито, че то принадлежи към група, наречена екдизозои. В нея са все прародители на паяците и насекомите.

Сред аргументите за объркването на учените е фактът, че животното saccorhytus coronarius няма анус, а пък множеството от екдизозоите имат. Оттам следва и въпросът - за какво този няма?

Единият от разновидностите е, че съществото е най-ранният предходник от групата, който не е имал анус и е еволюирал по-късно. " Може би не се е нуждаел от подобен ", са думите на откривателите. А обяснението за това звучи разумно - той може просто да е употребявал един отвор за всичко.

Загадката към saccorhytus coronarius обаче не завършва тук. Преди се е считало, че дупките, които заобикалят устата му, са един тип пори за хрилете - примитивна характерност на дейтеростомите.

При по-подробно проучване на учените, при което са употребявани мощни рентгенови лъчи, с цел да бъде изследвано от близко едномилиметровото създание, те схващат, че порите за хриле в действителност са основата на бодли, които са се отчупили.

Това изобретение удостоверява теорията, че saccorhytus coronarius най-вероятно е обитавал океаните.
 Кучетата, обонянието им и умеенето им да надушват по кое време човек е под стрес
Неочакваното умеене на кучетата

И каква е връзката му с хората

" Все още можем да научим толкоз доста за околната среда. Колкото повече уча палеонтологията, толкоз повече съзнавам какъв брой доста не знаем ", споделя Емили Карлайл, една от изследователките, пред BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР