Група грузински неправителствени организации (НПО) обяви в четвъртък, че подготвя

...
Група грузински неправителствени организации (НПО) обяви в четвъртък, че подготвя
Коментари Харесай

Дават грузинския закон за чуждестранните агенти на конституционния съд

Група грузински неправителствени организации (НПО) разгласи в четвъртък, че приготвя тъжба до грузинския парламентарен съд против закона за " задграничните сътрудници " , който провокира политическа рецесия, оповестиха грузинските медии, представени от Ройтерс.

Агенция Interpress заяви, че обединението от Неправителствени организации също по този начин приготвя иск до Европейския съд по правата на индивида.

Във вторник върху закона за задграничните сътрудници, който провокира в южнокавказката страна от оповестяването на самостоятелност от Съветския съюз през 1991 година

Законопроектът изисква организациите, които получават повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като сътрудници на непознато въздействие, с тежки условия за откриване на информация и наказателни санкции за нарушавания.

Гласуването разрешава на ръководителя на Народното събрание да подпише законопроекта и да го трансформира в закон в идващите дни, въпрекии, които настояват, че законопроектът е властнически, въодушевен от Русия и подкопава про-западната външна политика на Грузия.

Грузинското държавно управление упорства, че законопроектът е нужен за поощряване на прозрачността и отбрана на суверенитета на Грузия против това, което те дефинират като опит на западните страни да въвлекат Грузия в борба с Русия.

Грузинският президент Саломе Зурабишвили, която се опълчва на закона, прикани разединената съпротива на страната да се сплоти преди парламентарните избори, планувани за 26 октомври .
 Грузия стартира да записва
Грузия стартира да записва " задгранични сътрудници " от септември

Съгласно противоречивия закон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР