Изследователи в Япония са снабдили влак с високоговорител, който издава

...
Изследователи в Япония са снабдили влак с високоговорител, който издава
Коментари Харесай

Японски влак издава звуци като куче за предотвратяване на инциденти

Изследователи в Япония са снабдили трен с високоговорител, който издава звуци като кучешко джавкане и сумтене на елен за предварителна защита на произшествия по железопътния път, оповестява БиБиСи.

Токийският вестник Asahi Shimbun написа, че комбинацията от звуци е основана, с цел да прокужда елените от железопътните релси за понижаване на броя на починалите животни.

Служители на Института за техническо проучване на железопътния превоз оповестиха, че трисекудната сигнализация със сумтене на елен притегля вниманието на животните и 20 секунди кучешко джавкане е задоволително, с цел да избягат животните.

От института допълват, че среднощните тествания, защото по това време се струпват елени край железопътните линии, са довели до понижаване на елените на половина до линиите . Ако се потвърди, че системата е ефикасна, бъдещите проекти включват станции с представители, които ще издават звуци като кучешки лай, където има скупчване на елени , само че няма да се ползва до места, където живеят хора.

Елените са привличани от линиите, тъй като се нуждаят от желязо в диетата си. Те ближат линиите поради стоманените стърготини от триенето на колелата на влака по линията, отбелязва БиБиСи.

Японското транспортно министерство оповестява, че през 2016 година са регистрирани 613 случая с ударени елени и животни от трен , като всеки случай е довел до 30 минути или по-голямо забавяне на влаковете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР