Изследователи са откривали през годините много странни находки, дори съкровища,

...
Изследователи са откривали през годините много странни находки, дори съкровища,
Коментари Харесай

Най-странните неща, които са били открити в статуи

Изследователи са откривали през годините доста странни находки, даже съкровища, скрити на странни и невероятни места. Ето най-странните неща, които са били откривани в скулптури:

Статуя на Буда с мумия на духовник

През 90-те години на XX век скелет на духовник бе открит в скулптура на Буда. В тибетския будизъм мумифицираните монаси се считат за свещени, защото са достигнали да връхната точка на аскетизма и са надвили над всички земни стремежи. Счита се, че тялото на мумията е сложено в скулптура, защото е почнало да се разпада. Чрез рентген е открито, че скелетът е в съвършено положение.

Човешки зъби в 300-годишна скулптура на Христос

През 2000 година, когато възвръщат 300-годишна скулптура на Христос в Мексико, са открити човешки зъби. Един от реставраторите споделя, че това може би е един от образците за традицията в Мексико, при която елементи от човешкото тяло са били дарявани на църквите в религиозна цел.

Кокаин в международната купа по футбол

През 2010 колумбийската полиция откри имитация на международната купа по футбол, цялостна с кокаин. Тя е открита по време на оглед на склад в интернационалното летище на Богота. Статуетката, висока 36 см, е направена от 3 кг кокаин, разбъркан с бензин или ацетон.

Ключове и любовни писма в скулптура на Жулиета

Статуята е издигната през 1969 година във Верона, защото се счита, че това е родния град на Жулиета. Тъй като туристите постоянно са търкали гърдите и ръцете й за шанс, статуята постепенно е почнала да се разрушава. Така туристите почнали да слагат любовни писма и ключове с имена на катанец вътре в нея. Тези неща бяха открити, когато природозащитниците се пробваха да запечатат пукнатините и да създадат препис на статуята.-->

Златната скулптура в друга скулптура

Златният Буда се намира в Банкок, Тайланд. Последно статуята се е намирала в храма Wat Traimit, само че при опит за прехвърлянето й в различен храм в Банкок, статуята пада, при което служащите откриват, че под циментовата замазка се крие златна сърцевина. Според историците, когато бирманската войска се готвела да нападне Тайланд, който тогава бил именуван Сиам, с цел да предпазят свето богатство от плячкосване, сиамски монаси покрили солидната златна скулптура с глина и до 1957 година тайната за това не била разкрита.
 Буда Gulliver/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР