Изследователи откриха нови части от пъзела на зараждането на първия

...
Изследователи откриха нови части от пъзела на зараждането на първия
Коментари Харесай

Откриха нови доказателства за зараждането на живота на Земята преди 3,5 млрд. години

Изследователи откриха нови елементи от пъзела на зараждането на първия живот на Земята , заяви електронното издания " Юрикалърт ".

Микроорганизмите са първите форми на живот на нашата планета. Данните са записани в скали на възраст 3,5 милиарда години посредством геохимични и морфологични следи като химични съединения или структури , които тези организми са оставили след себе си. Въпреки това към момента не е ясно по кое време и къде се е зародил животът на Земята, както и в кой интервал се е развило разнообразието от типове в тези ранни микробни общности.

Доказателствата са нищожни и постоянно противоречиви. 

Сега екип от откриватели, ръководени от университетите в Гьотинген, Германия, и " Линей " в град Векшьо, Швеция, разкриха основни обстоятелства за най-ранните форми на живот

В скални проби от Южна Африка те откриха доказателства, датиращи отпреди към 3,42 милиарда години за невиждано разнороден въглероден цикъл, включващ разнообразни микроорганизми . Това проучване демонстрира, че през палеоархайския интервал в екосистемите към този момент са съществували комплицирани микробни общности.

New Pieces In The Puzzle Of First Life On Earth
— Astrobiology (@astrobiology)
Резултатите са оповестени в изданието Precambrian Research.

Учените проучват добре непокътнати частици въглеродна материя - изменени остатъци от живи организми - и съответните скални пластове от проби от зеления пояс Барбертън - планинска верига в Южна Африка, чиито скали са измежду най-старите на повърхността на Земята. 

Учените комбинират макро- и микроанализи, с цел да разпознават ясно първичните биологични следи и да ги разграничат от по-късното замърсяване. Те откриват геохимични " пръстови отпечатъци " на разнообразни микроорганизми, в това число и такива, които би трябвало да са употребявали слънчевата светлина за сила.

Изследователите дефинират съответната роля на микроорганизмите във въглеродния цикъл на екосистемата по това време, като комбинират геохимичните данни с такива за структурата на скалите, получени от разбор на тънки сечения с микроскоп.

" Открихме въглеродни субстанции в първичните пиритни кристали, анализирахме изотопите на въглерода и на сярата в тези материали, след което успяхме да разграничим обособените микробни метаболитни процеси ", изяснява  д-р Хенрик Дрейк от университета " Линей ", който е измежду създателите на проучването.

" Не чакахме да попаднем на следи от толкоз доста микробни метаболитни процеси. Беше като прословутото търсене на игла в купа сено ", споделя лекар Мануел Райнхард от университета в Гьотинген.  

Специалистите означават, че проучването дава необичаен взор към ранните екосистеми на Земята . " Нашите открития доста усъвършенстват разбирането за античните микробни екосистеми и откриват нови пътища за проучвания в региона на палеобиологията ", споделят те. 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР