Изследователи от САЩ използваха изкуствен интелект, за да анализират огромен

...
Изследователи от САЩ използваха изкуствен интелект, за да анализират огромен
Коментари Харесай

Изкуствен интелект открива нови технологии

Изследователи от Съединени американски щати използваха изкуствен интелект, с цел да проучват голям брой патенти и да схванат кои софтуерни посоки ще се развият по-бързо от останалите. Това съобщи Милен Ганев, съучастник в българската софтуерна компания "Е-CARD ", която е в топ 50 в Европа. За да попадне обещано софтуерно направление в разбора, за него би трябвало да има най-малко 100 патента. Самият разбор е осъществен от учени в Масачузетския софтуерен институт.

Приложен е количествен способ за установяване на съотношението сред разрастващите се и „ бездействащите” софтуерни посоки. Също по този начин е употребен логаритъм за обработка на натурален език, вероятности и машинно образование.

В резултат на обработката учените стигат до извода, че темповете на развиване на обособените софтуерни посоки варира от 2% до 216%. Най-перспективни са софтуерните разработки, което не е изненадващо, както и технологии, свързани с интернет и ръководство на корпоративни мрежи, изясни Милен Ганев от E-CARD.
Анализът на Масачузетския софтуерен институт цели да помогне на общността на откривателите, на вложителите и бизнесмените да схванат перспективните благоприятни условия в региона на технологиите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР