Изследователи излагат нова теория за стареенето, предполагайки, че то може

...
Изследователи излагат нова теория за стареенето, предполагайки, че то може
Коментари Харесай

Нова теория за стареенето: по-дълги гени - повече бръчки

Изследователи излагат нова доктрина за стареенето, предполагайки, че то може да бъде обвързвано не толкоз с съответните гени, колкото с физическата дължина на гена. Резултатите от изследване, оповестени в списание Trends in Genetics, демонстрират, че понижаване на експресията на дългите гени е основен фактор за стареенето.

Това събитие е следено при разнообразни типове - от червеи до хора, в разнообразни човешки кафези и тъкани и даже при хора с невродегенеративни болести. Интересното е, че опитите с мишки демонстрират, че известни фактори срещу стареене, такива, като ограничавания в храненето, могат да оказват помощ това понижение да бъде смегчено.

Изследователите считат, че дългите гени са по-склонни да натрупват увреждане на ДНК с течение на времето, сходно на метода, по който дългото пътешестване по пътя усилва възможностите да се сблъскате с неприятности. Тези увреждания нарушават способността на гените да действат вярно, което води до промени на клетъчно и органно равнище, свързани със стареенето.

Предишните проучвания на стареенето...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР