Изследователи и новатори се събират на международна среща, посветена на

...
Изследователи и новатори се събират на международна среща, посветена на
Коментари Харесай

МУ-Пловдив е домакин на международна среща, посветена на хората с остеоартрит

Изследователи и новатори се събират на интернационална среща, отдадена на хората с остеоартрит. Срещата COST Action CA 21110, известна с акронима NetwOArk, ще се организира на 4 и 5 септември 2023 година в Медицински университет – Пловдив. 
Прочетете още
COST е интердисциплинарна изследователска мрежа, която сплотява откриватели и новатори, за да проучват в продължение на 4 години една гореща тематика. NetwOArk е ориентиран към създаване на отворена европейска мрежа за остеоартрит (ОА). Това е най-честата причина за болежка и  инвалидизиране при възрастни хора. Въпреки високата периодичност и голямото социално-икономическо влияние, липсват ефикасни модифициращи болестта лечения, които могат да доведат до симптоматично облекчение и да запазят функционалността на ставите посредством попречване разрушаването на хрущяла и ставите и по този метод да забавят прогресията на ОА.                                            

Основната цел на NetwOArk е да сътвори Европейско сдружение за ОА с включване на три съществени групи заинтригувани страни: 1) пациенти, 2) лекари- клиницисти и 3) откриватели, както от университетските среди, по този начин и от промишлеността. Основна задача е стимулирането на интердисциплинарни и трансдисциплинарни проучвания, софтуерно развиване и транслиране на резултатите в клиниката, с последна цел възстановяване на качеството на живот на засегнатите от ОА хора в Европа.

Понастоящем 180 членове на четири работни групи вземат участие в мрежата, а 25 страни са показани в Управителния комитет.

Срещата в Пловдив ще даде отлична опция на участниците в COST да обменят хрумвания, да открият съдействие и да работят дружно по главната задача на тази значима за обществото акции.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР