Изразихме ясно нашата позиция за Унгария с гласуването на депутатите

...
Изразихме ясно нашата позиция за Унгария с гласуването на депутатите
Коментари Харесай

Борисов: В БСП има раздвоение на личността

Изразихме ясно нашата позиция за Унгария с гласуването на депутатите от ГЕРБ в Европарламента. Няма по какъв начин Орбан да ме поздравява за твърдата поддръжка, а в България се разиграва драма. Наглост и безсрамие са обвиняванията на Българска социалистическа партия, че позицията на ГЕРБ не е ясна. Корнелия Нинова и депутатите оповестиха, че поддържат Орбан, а в Брюксел гласоподават друго - против него. Единственото, което сме приели на оперативното съвещание, е решение да стартираме да създаваме тактика по какъв начин да действаме, в случай че един ден в миналото се стигне до налагане на такава глоба. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който е на неофициална среща на водачите в Залцбург.

"Раздвоението на личността се явява в Българска социалистическа партия – партията, която издигна Радев ", сподели Борисов.

Борисов разяснява и изказването на президента Румен Радев. „ Раздвоението на личността се явява в Българска социалистическа партия – партията, която издигна Радев ", разяснява Борисов. "Министър-председателят е оторизиран да изрази позиция, той съставлява България пред Съвета на Европейски Съюз. Но и аз, както и вие сме затруднени да проследим тази позиция, тъй като се оказва, че има две позиции - едната е за пред българската аудитория, а другата е за пред Съвета на Европейски Съюз ", сподели Радев по-рано денем.

Президентът насочи укор и за избора на нови министри: "Парадоксално е, министър председателят маха министъра на вътрешните работи поради "мърлявата ", както той се изрази работа на полицията, а по закон тази работа се възнамерява, провежда, управлява и управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който пък надлежно поради тази мърлява работа се предлага за министър ", съобщи Радев.

Според Борисов част от тези въпроси не би следвало да засягат президента.

„ Питам един държавен глава не би ли трябвало да е татко на всички партии? Не би ли трябвало да е еднообразно далечен от всички партии? Той има право на своето мнение. Аз в случай че почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви чиновници са? Това оказва помощ ли на институциите? Нима там, при него няма един, който беше застанал с хитлеристки привет? “, попита риторично министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР