Изразената от САЩ готовност за връщане към оригиналния текст на

...
Изразената от САЩ готовност за връщане към оригиналния текст на
Коментари Харесай

Русия приветства плана на САЩ за връщане към ядрената сделка с Иран

Изразената от Съединени американски щати подготвеност за връщане към истинския текст на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД-JCPOA) по отношение на иранската нуклеарна стратегия е прагматичен и верен метод. Това съобщи по телевизия " Русия 24 " Михаил Улянов, непрекъснат представител на Русия към редица интернационалните организации, в това число в организацията за атомна сила (МААЕ).

" В това отношение американците демонстрираха доста виновен метод. На този стадий са подготвени да обсъдят връщането единствено към това, което е било. Това е доста рационално, прагматично и вярно ", съобщи той, представен от БГНЕС.

Все отново Улянов добави, че " упоритостите на Иран и Съединени американски щати са тревожни ".

" В тази обстановка виждаме, че или Техеран, или Вашингтон стартират да споделят, че отсрещната страна би трябвало да направи първата стъпка. Това е пътят към на никое място. Единственият метод да продължим напред е да синхронизираме практическите стъпки, тъй че никой да не счита, че нещата стават за сметка на неговия престиж ", съобщи съветският посланик.

Според него верният път е синхронизирането и основаването на самобитна пътна карта с поетапни дейности. Улянов добави, че неофициална среща сред актуалните участници в иранската нуклеарна договорка и Съединени американски щати е много евентуална, само че би трябвало да бъдат изяснени " някои детайлности ".

" Ясно е, че договарянията би трябвало да стартират допустимо най-скоро. Вероятно се нуждаем от неофициална среща, с цел да стартираме диалог. По принцип това е изцяло допустимо, само че е належащо да се изяснят някои детайлности, защото тематиката е доста сензитивна, изключително за Иран ", сподели Улянов.

По думите му в този момент има опция за фокусиране върху дипломатическия път. Той високо оцени възможностите за напредване на договарянията напред.

" Свидетели сме на неповторима обстановка, при която има единение на задачите: както Иран, по този начин и Съединените щати желаят да се върнат към цялостното използване на СВПД... Сега просто би трябвало да се договорим за последователността на стъпките, за тяхното наличие. Това е разрешима задача при съществуване на обща стратегическа цел ", приключи дипломатът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР