Изразът “Моят дом е моята крепост придоби още по-богат смисъл

...
Изразът “Моят дом е моята крепост придоби още по-богат смисъл
Коментари Харесай

10 идеи за повече уют в домашния офис

Изразът “Моят дом е моята цитадела ” закупи още по-богат смисъл през последната година. У дома се храним, спим, забавляваме се, а към този момент и работим. Затова е от значително значение е на най-личното ни място да се усещаме уютно и умерено. Удобството на дома се дефинира значително от любовта и грижата, които сме вложили при построяването му. Никога не е късно обаче да го събудим за нов живот.

Повече зеленина, повече непосредственост с природата

Да бъдем по-уверени в развъждането на цветя, без значение дали имаме дребен или съвсем никакъв опит. Да стартираме от по-лесното – сукуленти или кактуси. Отдавна е известно, че растенията имат не просто декоративна функционалност, те обезпечават по-качествена среда за работа. Растенията са шумопоглъщащи. Изолират шума и ни основават тиха и уединена среда за работа. Според някои изследвания пък растенията оказват позитивно въздействие и върху хормона на щастието – допамин.

Синдромът на болната постройка (Sick building syndrome) е все по-често срещан. Ако прекарваме прекалено много време на затворено място, в композиция с не добра циркулация на въздуха, това може да докара до здравословни проблеми. Най-добър резултат за преодоляването на този проблем имат растенията и връзката с природата. Ако нямаме опция да бъдем измежду природата, то природата може да пристигна у нас.

Затова и все по-усилено се приказва, че големите офис здания в постпандемичното бъдеще да бъдат прекроени в по-дишащи пространства, насочени към потребностите на актуалния човек. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от ИКЕА България (@ikeabulgaria)

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР