Израелците гласуват за трети път в рамките на една година,

...
Израелците гласуват за трети път в рамките на една година,
Коментари Харесай

Избори в Израел за трети път в рамките на година

Израелците гласоподават за трети път в границите на една година, откакто предходните избори не доведоха до съставяне на държавно управление. Сега прогнозите са за следващ път главните политически сили да са с изравнени позиции. Гласуването минава при строги ограничения против разпространяването на ковид, оповестява Българска национална телевизия.

След 14 години като министър председател, Бенямин Нетаняху е най-дълго управлявалият израелски водач. И в този момент се бори с всички сили да остане на поста на фона на надвисналия развой против него по обвинявания в корупция.

Бенямин Нетаняху, министър - ръководител на Израел: Гласувайте! Днес е ден за горделивост. Това е демокрацията. Имаме това велико право, което би трябвало решително да упражняваме. С ковид всичко е под надзор.

В Израел са открити 10 случая на болест, към 5 500 души са под карантина след пътувания до рискови места. Те гласоподаваха в преносими секции като тази - с маски и ръкавици и под наблюдението на особено екипирани парамедици.

На тези избори Нетаняху разчита на усилване на поддръжката за него след оповестения от американския президент проект за Близкия изток и дава обещание да анексира еврейските селища на Западния бряг и в Йорданската котловина. Делото против него стартира след две седмици, а обвиняванията са по три следствия - за взимане на рушвет, машинация и корист с доверие. Нетаняху назовава процеса " лов на вещици ".

Основният му противник е както и на предходните избори - някогашният началник на армията Бени Ганц, чиято партия през септември завоюва с едно място повече.

Бени Ганц, водач на партията " Синьо и бяло ": Време е всички да сме по - единни, повече един с различен, в сравнение с един против различен.

При мощното разделяне на гласоподавателите, всеки глас ще е решителен и може да наклони везните при сформирането на коалиция. Ако и този път няма пробив, Израел може да продължи да се върти в изборната серпантина и да бъде плануван четвърти следващ избор. Междувременно бюджетът на страната за 2020 към момента не е признат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата парола
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР