Израелското здравно министерство съобщи, че в страната за пръв път

...
Израелското здравно министерство съобщи, че в страната за пръв път
Коментари Харесай

Първи случай на новия вариант на COVID-19 в Израел

Израелското здравно министерство заяви, че в страната за пръв път е открит случай на новия вид на COVID-19, открит в началото в Южна Африка и съгласно учените кадърен доста бързо да се популяризира, съобщи Франс прес.

Заразеният се е завърнал в Израел от африканската страна Малави, посочи министерството и показа опасения, че може да има още два случая у хора, пристигнали от чужбина и сложени сега под карантина.

И тримата са имунизирани против COVID-19,

добави ведомството, само че не заяви с какъв брой дози и от кои препарати.

: The new South African COVID-19 variant B.1.1.529 has been discovered in Israel, the Health Ministry said Friday morning.

Report by | |
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post)
На фона на тази вест израелският министър председател Нафтали Бенет свика заседание със чиновници от опазването на здравето и от своето държавно управление за да се прегледа здравната обстановка в страната.

Тази нощ израелското държавно управление съобщи, че след известието за открития нов вид е присъединило в своя здравен "червен лист " Южна Африка, Лесото, Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик, Намибия и Есватини.

Наречен за момента B.1.1.529, този вид с доста разновидности може да се окаже доста инфектиран,

обявиха южноафрикански медици, съгласно които е допустимо да наближава нова пандемична вълна.

Тези експерти обаче още не са наясно какъв брой ефикасни ще бъдат наличните ваксини против новия вид. Рисковете, свързани с него, ще бъдат разисквани през днешния ден на среща на СЗО.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР