Израелското военно разузнаване и сателитни технологии са открили най-малко десет

...
Израелското военно разузнаване и сателитни технологии са открили най-малко десет
Коментари Харесай

Иран има най-малко десет бази в Сирия

Израелското военно разузнаване и сателитни технологии са разкрили минимум 10 ирански военни бази в Сирия в миг, когато опасността от война сред Израел и Иран нараства, написа английският в. "Таймс ".

В базите са ситуирани десетки хиляди бойци от иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война, който организира интервенции в чужбина, а също ракети и транспортни средства за поддържане на ливанската шиитска организация Хизбула.

Според израелски медии военното разузнаване е предало на държавното управление отчет, в който се споделя, че "две мощни стратегически трендове са обречени да се сблъскат: иранската упоритост за определяне на военно наличие в Сирия и израелската упоритост за предотвратяването му ".

"Имам известие за вас през днешния ден, то е доста просто ", съобщи израелският министър-председател Бенямнин Нетаняху предходната седмица пред авторитетната лобистка организация Американско-израелски комитет по публични въпроси. "Трябва да спрем Иран, ще спрем Иран ", сподели той.

Доскоро дълготрайното значение на разполагането на военни сили от Иран в Сирия беше противоречиво. Първоначално Иран изпрати съветници и бойци от Хизбула през 2012-2013 година, когато бунтовниците на първо време направиха нападения против държавното управление на сирийския президент Башар Асад. Официално те бяха на задача да "защитят светините " - шиитски места за поклонение, застрашени от сунитски бунтовници, в това число групировката "Ислямска страна ", отбелязва "Таймс ".

Оттогава те са се открили в бази в Сирия, а Израел счита, че те ги употребяват като междинни пунктове за създаване на ракетния боеприпас на Хизбула, който съгласно Иран наброява над 100 000 ракети. Те също по този начин спонсорират милиции, настоящи в Южна Сирия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР