Израелското правителство реши снощи да удължи с пет дни срока

...
Израелското правителство реши снощи да удължи с пет дни срока
Коментари Харесай

Израел удължи локдауна

Израелското държавно управление реши нощес да удължи с пет дни периода на ограниченията за изолираност, който трябваше да изтече в среднощ, оповестиха в общо официално съобщение канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху и здравото министерство, заяви БНР, цитирайки AFP.

Тъй като числеността на инфектираните продължава да пораства макар интензивната имунизационна акция, държавно управление удължи за трети път прелюдия на 27 декември предходната година локдаун - третия от началото на пандемията. След дълготрайно съвещание министрите се споразумяха да запазят рестриктивните мерки до 7 ч. в петък.

Правителството ще се събере още веднъж в сряда, с цел да изследва обстановката и да обмисли ново удължение, се споделя в официалното съобщение. Режимът на изолираност беше нарушен през вчерашния ден от хиляди ултраортодоксални евреи, взели участие в заравяне на равин в Ерусалим.

Погребението на различен равин в същия град нощес докара до ново нарушение на локдауна. При състояние, че е позволено единствено 20 души да следват тленните остатъци на умрелите, на процедура участниците в процесията бяха хиляди. Парламентът поддържа през вчерашния ден увеличение на санкциите за нарушителите на здравните ограничавания. Депутатите гласоподаваха на трето четене законопроект, предусещащ удвояване на санкцията за магазини и учебни заведения, които нарушават рестрикциите - от 5000 на 10 000 шекела (2500 евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР