Израелското правителство одобри оперативни планове за офанзивата на ИД в

...
Израелското правителство одобри оперативни планове за офанзивата на ИД в
Коментари Харесай

„Нищо няма да ни спре“: Израел одобри планове за офанзива в южната част на ивицата Газа

Израелското държавно управление утвърди оперативни проекти за офанзивата на ИД в Рафах в южната част на Ивицата Газа. Това съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху.
Той сподели, че Израел се готви да изтегля популацията в района. Той сподели, че унищожаването на Хамас в Рафа е „ значително за успеха “, без което Израел ще бъде изправен пред „ екзистенциална опасност “.
„ Не лишава доста време. Нищо няма да ни спре: нито напън от страна на Съединени американски щати, нито различен напън “, сподели Нетаняху.
Той не сподели по кое време може да стартира настъпателната интервенция.
В началото на март президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести Израел против настъпателна интервенция в Рафа. Според него това ще бъде „ алена линия “ за Нетаняху. Въпреки това на 15 март Нетаняху утвърди проекта за интервенция в град Рафа. На 22 март израелският министър по стратегическите въпроси Рон Дермър сподели, че Израел ще щурмува Рафа, даже в случай че това провокира раздор в връзките с Вашингтон.
На 29 март The Washington Post, базирайки се на източници, заяви, че Съединените щати са одобрили прехвърлянето на бомби и изтребители на стойност няколко милиарда $ на Израел, макар опасенията по отношение на наземната интервенция в град Рафа.
Съдът на Организация на обединените нации подреди предотвратяването на геноцид в Газа и изиска Хамас да освободи заложниците. Какво значи? Анализ на “Нова Европа”
От 7 октомври 2023 година към 38 хиляди души са починали в линията Газа, заяви следеното от Хамас министерство на опазването на здравето. Според израелските управляващи към 1200 поданици са били убити и към 240 са взети за заложници и отведени в Газа вследствие на войната.

Снимк: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР