Израелското правителство наскоро изложи своите планове за бъдещото управление на

...
Израелското правителство наскоро изложи своите планове за бъдещото управление на
Коментари Харесай

Следвоенна Газа: „Палестинската власт не е в състояние да управлява в Газа“

Израелското държавно управление неотдавна изложи своите проекти за бъдещото ръководство на Газа, откакто войната му с Хамас завърши. В предлагането, оповестено на 4 януари, стана ясно, че ислямисткото придвижване повече няма да управлява обсадения палестински анклав. Въпреки това, също по този начин имаше малко разпореждания за връщането на палестинската власт.

След три месеца война сред Израел и Хамас, Израел изложи проект на 4 януари за „ деня след “ в Газа за първи път от началото на спора.

Предложението, въпреки и без детайлности, очерта нещо като пътна карта за бъдещото ръководство на Газа – съществена грижа на съдружника на Израел, Съединените щати.

Той към този момент срещна остри рецензии. За някои беше прекомерно незадълбочено. За други, като представителя на армията Даниел Хагари, предлагането разкри тайните проекти на страната пред нейните „ врагове “.

Представено от израелския министър на защитата Йоав Галант в навечерието на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР