Израелският президент Ицхак Херцог представи вчера алтернативни промени в съдебната

...
Израелският президент Ицхак Херцог представи вчера алтернативни промени в съдебната
Коментари Харесай

Президентът на Израел представи алтернативна на спорната съдебна реформа

Израелският президент Ицхак Херцог показа през вчерашния ден различни промени в правосъдната система в отговор на плануваните от крайнодясната коалиция промени, които провокираха всеобщи митинги през последните седмици, съобщи Ройтерс.

Но министър-председателят Бенямин Нетаняху отхвърли новото предложение. " Ключови елементи от показания от него проект единствено затвърждават съществуващото състояние и не внасят нужния баланс в израелските управляващи ", написа Нетаняху в " Туитър ". " Това е тъжната истина. "

Стремежът на държавното управление на Нетаняху да вкара огромни промени в израелските съдилища провокира безредици в страната и паника измежду западните съдружници на страната. Ако първичното предложение бъде признато, това би означавало по-голямо въздействие на държавното управление при избора на съдии и ограничение на пълномощията на Върховния съд да анулира закони.

Един от главните противоречиви моменти в плануваната промяна е изменение на метода на асортимент на съдиите.

Министърът на правораздаването Ярив Левин съобщи, че препоръчаните от обединението ограничения ще трансформират метода, по който се назначават съдиите, като дават на Кнесета по-голям контрол, а на държавното управление - повече пълномощия в комисията, която ги избира.

Планът на Херцог планува комисията за асортимент да включва трима министри, ръководителя на Върховния съд, двама съдии и двама държавни чиновници, които ще бъдат съгласувани с ръководителя на Върховния съд и министъра на правораздаването.

Израелският президент, чиято роля е значително церемониална, води диалози през последните седмици в опит да реализира компромис сред членовете на обединението и тези, които се опълчват на правосъдните промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР