Израелският премиер Нафтали Бенет заяви, че руският президент Владимир Путин

...
Израелският премиер Нафтали Бенет заяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин се извини на Израел за твърденията на Лавров за Хитлер

Израелският министър председател Нафтали Бенет съобщи, че съветският президент Владимир Путин се е извинил за изявлението на външния си министър Сергей Лавров, че Адолф Хитлер е бил от еврейски генезис , съобщи Ройтерс.

Бенет направи това изказване след диалог с съветския държавен глава. Израелският министър председател добави, че е приел извинението и е благодарил на Путин, че е изяснил позицията си.

Освен това Бенет е призовал съветския президент да обмисли да позволи евакуацията на обсадения металургичен комплекс " Азовстал " в украинския град Мариупол. Израелският министър председател посочи, че е отправил това искане, откакто по-рано е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски.

Путин е заречен да сътвори кулоар за евакуация на мирните жители , добави Бенет.

Руският президент е декларирал, че неговата страна " остава подготвена " да разреши безвредната евакуация на цивилните, укрили се в " Азовстал " дружно с украински бойци, отбелязва Франс прес. В същото време Путин е обвинил украинските бойци, че задържат мирните жители.

" Що се отнася до екстремистите, които към момента се намират в " Азовстал ", би трябвало управляващите в Киев да им дадат заповед да сложат оръжие ", добавил е той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР