Израелският премиер Бенямин Нетаняху разкритикува днес в социалната мрежа Екс

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху разкритикува днес в социалната мрежа Екс
Коментари Харесай

Нетаняху отрече да е бил предупреден за планираното нападение на Хамас

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разкритикува през днешния ден в обществената мрежа " Екс " ръководители на разузнаването в страната, като съобщи, че те не са го предизвестили, че " Хамас " възнамерява нахлуване на 7 октомври, само че по-късно отдръпна мненията си и разгласява опрощение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Критиките му, оповестени в " Екс " в към 1 часа през нощта локално време, провокираха политически скандал и раздор във военния кабинет на Нетаняху, който си навлече гнева на обществеността за това, че не е поел отговорност за разследващите и оперативните неточности, свързани с офанзивата на " Хамас " в Южен Израел.

Докато всички висши чиновници – от ръководителите на армията и вътрешната разследваща работа Шин Бет до финансовия министър – признаха своите провали, Нетаняху не го направи. Той единствено съобщи, че след войната ще има време да се зададат сложни въпроси, в това число и към самия него.

Израелски боен представител, запитан за мненията на Нетаняху по време на всекидневния брифинг, отхвърли да отговори, като съобщи: " В момента сме във война и сме съсредоточени върху войната. " Израелски публични лица обявиха, че ще бъдат разследвани събитията, довели до и включващи оправянето със самата офанзива на " Хамас ", само че сега фокусът е върху спора.

Във към този момент изтрития пост на Нетаняху се споделя: " В нито един миг и на нито един стадий министър-председателят Нетаняху не е бил предупреждаван за военните планове на " Хамас ". Напротив, всички чиновници по сигурността, в това число ръководителят на военното разузнаване и ръководителят на Шин Бет, решиха, че " Хамас " е възпрян и цели съглашение. "

Във втори пост в " Екс " към 10 часа по-късно Нетаняху написа: " Сгреших ", като добави, че забележките му " не е трябвало да бъдат правени и се оправдавам за това ". " Оказвам цялостна поддръжка на всички ръководители на звената за сигурност ", сподели той.

Първоначалните мнения на Нетаняху бяха неотложно разкритикувани от сегашни и някогашни съдружници, в това число Бени Ганц, някогашен министър на защитата, който в този момент е във военновременния кабинет на Нетаняху. Ганц съобщи, че Нетаняху би трябвало да отдръпна казаното и да остави въпроса да отшуми.

" Когато сме във война, управлението би трябвало да прояви отговорност, да реши да прави верните неща и да укрепи силите по метод, по който те да могат да извършват това, което пожелаваме от тях ", сподели Ганц.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР