Израелският премиер Бенямин Нетаняху призна, че неговите въоръжени сили неумишлено

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху призна, че неговите въоръжени сили неумишлено
Коментари Харесай

Нетаняху призна: Неволен удар на Израел е убил хуманитарни работници от Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху призна, че неговите въоръжени сили " несъзнателно " са умъртвили седем филантропични служащи при въздушен удар в Газа. „ За страдание, през последния ден имаше драматичен случай на нашите сили, които несъзнателно удариха почтени хора в линията Газа “, сподели той, до момента в който напускаше болничното заведение в Йерусалим след интервенция на херния. „ Това се случва по време на война, ние ще го проверяваме до дъно... Ние сме в контакт с държавните управления и ще създадем всичко това нещо да не се повтори ", сподели още израелският министър председател.

Седемте жертви са работили за основаната в Съединени американски щати организация World Central Kitchen (WCK), която доставя хранителна помощ на разкъсваната от война Газа по море от Кипър. Той спря интервенциите си в Газа по-късно, което назова " целеустремен израелски удар " в понеделник. В него се споделя, че убитите са " от Австралия, Полша, Обединеното кралство, двойно поданство на Съединени американски щати и Канада и Палестина ".

Израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари сподели по-рано, че е разговарял с създателя на WCK, популярния готвач Хосе Андрес, с цел да изрази техните „ най-дълбоки съболезнования “. Той сподели, че следствието ще бъде осъществено от Механизма за определяне и оценка на обстоятелствата на израелската войска и „ ние ще споделим нашите констатации транспарантно “.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР