Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново заяви, че след войната ивицата

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново заяви, че след войната ивицата
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху намекна, че армията на Израел остава в ивицата Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж съобщи, че след войната линията Газа би трябвало да остане под контрола на израелската войска.

Това заяви Агенция Франс Прес.

Нетаняху сподели на конференция, че линията Газа би трябвало да бъде демилитаризирана. " И единствената мощ, която може да подсигурява това, са израелските отбранителни сили. Никоя непозната мощ не може да носи отговорност за това. Не съм подготвен да затворя очи и да приема каквото и да е друго предложение ", закани се Бенямин Нетаняху.

Израелският министър председател настрана се обърна към задграничните другари на Израел, които се пробват да го тласнат към неотдавнашен завършек на войната.

" Единственият метод да сложим завършек на тази война, и то бързо, е да използваме смазваща мощ против Хамас. Съкрушителна мощ, която да го унищожи ", сподели Нетаняху.

Министър-председателят сподели, че армията на Израел сполучливо се движат към тази цел и по-специално към този момент са умъртвили почти половината от командирите на батальона на " Хамас ".

Times of Israel напомня, че съгласно израелски оценки " Хамас " разполага с 24 батальона, настоящи в линията Газа.

Нетаняху добави, че Хамас " в никакъв случай повече няма да бъде опасност за Израел ".

Изявленията на Нетаняху опонират на оповестената позиция на Съединени американски щати, които на няколко пъти подчертаха, че би трябвало да има палестински орган или държавно управление в Газа в следвоенния интервал.

Израел възобнови военната си атака в линията Газа на 1 декември след края на едноседмичната филантропична пауза с палестинската формация Хамас.

Най-малко 15 899 палестинци бяха убити и повече от 42 000 бяха ранени при безмилостни въздушни и наземни офанзиви против анклава от 7 октомври след трансграничната офанзива на Хамас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР