Израелският премиер Бенямин Нетаняху отказа да получава телефонни обаждания от

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отказа да получава телефонни обаждания от
Коментари Харесай

Страх от натиск: Нетаняху избягва телефонните обаждания от западни лидери

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли да получава телефонни позвънявания от западни водачи, поради опасения, че ще бъде изложен на напън, който би му попречил да отговори на офанзивата на Иран против Израел, оповестиха локални медии в понеделник.

Чуждестранни водачи се пробваха да насрочат диалози с Нетаняху след нападението на Иран с ракети и дронове против Израел в събота, само че им беше отказано, съгласно израелската социална телевизия KAN.

В него се споделя, че Нетаняху е разговарял единствено с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в събота.

Офисът на Нетаняху обаче не разяснява въпроса, отбелязва KAN.

Израелският ежедневник Haaretz цитира израелски чиновник, който сподели, че интернационалният напън върху Израел е огромен и доста въздейства върху решението за нахлуване върху Иран.

Рано в понеделник началник-щабът на израелската войска Херци Халеви сподели, че Израел ще отговори на иранската офанзива.

В събота Иран стартира въздушна офанзива против Израел в отговор на въздушния удар на 1 април против неговия дипломатически комплекс в сирийската столица. Съобщава се, че е изстрелял повече от 300 дрона и ракети, като съвсем всички са били прихванати от системите за противовъздушна защита на Израел и неговите съдружници - Съединени американски щати, Франция и Обединеното кралство.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР