Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи смъртта на трима заложници в

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи смъртта на трима заложници в
Коментари Харесай

Нетаняху нарече смъртта на случайно убитите заложници непоносима трагедия

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху дефинира гибелта на трима заложници в линията Газа, които бяха по простъпка убити от израелски бойци, като " непоносима покруса " , съобщи ДПА.

" Цялата Държава Израел е в печал довечера. Сърцето ми е със скърбящите фамилии в техния сложен миг на тъга ", написа той в обществените мрежи и изрече своите съболезнования на фамилиите.

Той ги назова " нашите трима скъпи синове " , които преди този момент бяха отвлечени от ислямистката формация " Хамас " в линията Газа.

" Дори в тази сложна вечер ние ще се погрижим за раните си, ще си извлечем поуките и ще продължим да поставяме оптимални старания, с цел да върнем всички наши заложници вкъщи безвредно ", сподели Нетаняху.

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари заяви през вчерашния ден, че трима израелски заложници са били по простъпка убити от бойци по време на боевете в линията Газа. Въоръжените сили неправилно са ги разпознали като опасност при интервенция в северната част на изолираната крайбрежна линия и са ги простреляли.

Стотици хора излязоха по улиците в Тел Авив нощес, с цел да стачкуват поради гибелта на тримата заложници , съобщи ДПА.

На фрагменти, излъчени от израелски малките екрани, се вижда голям брой хора в центъра на крайбрежния град, което блокира основна улица. Демонстрантите настояха държавното управление да предприеме дейности, с цел да обезпечи незабавното освобождение на заложниците от линията Газа.

Носещи транспаранти и плакати с имената и фотосите на доста други заложници, стачкуващите потеглиха към щаба на израелската войска. Както заяви новинарският уебсайт ynet, те изляха алена багра върху улицата.

" Времето им изтича! Приберете ги незабавно ", викаха хората.

Протестиращите укориха държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху, че не прави задоволително, с цел да освободи пленниците, отвлечени от " Хамас ". Нова договорка за заложници като тази, реализирана в края на ноември, би предотвратила произшествия като този, който се случи в Газа в петък, споделиха протестиращите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР